Waar blijft de herfst? – Sanne Miltenburg

Konijn en Egel zijn beste vriendjes. Egel gaat elk jaar in winterslaap, zodra het eerste rode herfstblad valt. Maar Konijn wil zijn vriend niet missen. Kan hij de blaadjes en de herfst niet gewoon verstoppen?
Een vrolijk verhaal over vriendschap, óók in de herfst. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Waar blijft de herfst? Boek omslag Waar blijft de herfst?
Sanne Miltenburg
Clavis

Het verhaal:

Konijn en Egel zijn beste vriendjes. Egel gaat elk jaar in winterslaap, zodra het eerste rode herfstblad valt. Maar Konijn wil zijn vriend niet missen. Kan hij de blaadjes en de herfst niet gewoon verstoppen?
Een vrolijk verhaal over vriendschap, óók in de herfst. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Juf Sanne zegt:

‘Waar blijft de herfst’ is voornamelijk een verhaal over vriendschap waarbij de kenmerken van de herfst benoemd worden. Het houden van een winterslaap, het aanmaken van een voorraad, het verkleuren van bladeren komen in het verhaal voor en dat maakt dat het boek aanleiding geeft tot een gesprek over de herfst. Het verhaal, een konijn die er tevergeefs alles aan doet om te voorkomen dat zijn beste vriend een winterslaap gaat houden, is aandoenlijk en zeker herkenbaar voor kleuters. Want samen is veel leuker dan alleen. De oplossing gegeven in het boek zal voor jonge kinderen dan ook voldoening geven. Een leuke, bruikbare nieuwe herfsttitel voor in de klas.