Ventje zoekt een vriendje – Ted van Lieshout & Ingrid en Dieter Schubert

Ventje zoekt een vriendje.
Hij neemt er een mee naar huis.
Maar zijn mama wil hem niet in huis hebben.
Wat nu?

Ventje zoekt een vriendje is een unieke samenwerking tussen drie grootheden uit de jeugdliteratuur: Ted van Lieshout & Ingrid en Dieter Schubert.

Ventje zoekt een vriendje Boek omslag Ventje zoekt een vriendje
Ted van Lieshout & Ingrid en Dieter Schubert
Lemniscaat

Het verhaal:

Ventje zoekt een vriendje.
Hij neemt er een mee naar huis.
Maar zijn mama wil hem niet in huis hebben.
Wat nu?

Ventje zoekt een vriendje is een unieke samenwerking tussen drie grootheden uit de jeugdliteratuur: Ted van Lieshout & Ingrid en Dieter Schubert.

Juf Sanne zegt:

Op de voorkant van het boek zie je hem heel klein staan: ‘Ventje’. Naast hem prijkt een grote reus! Is dat het vriendje wat Ventje zoekt? De titel zegt het al. Ventje zoekt een vriendje. Hij zoekt op straat en in het bos. Het ene vriendje is te klein, een ander wil niet mee. Maar dan vindt hij een vriendje en neemt hem mee naar huis. Maar … zijn moeder wil hem niet in huis! Wat nu? Ontdek hoe Ventje dit oplost in het prentenboek ‘Ventje zoekt een vriendje’ van Ted van Lieshout & Ingrid en Dieter Schubert.

Het verhaal is op rijm geschreven. Dit lokt kinderen uit om automatisch het laatste woord aan te vullen. De illustraties zijn prachtig, zoals we inmiddels van de Schuberts gewend zijn, met aquarellen als achtergrond. Op de voorgrond huppelt en springt Ventje in heldere kleuren over de pagina. Op enkele pagina’s weten Ingrid en Dieter er iets bijzonders aan toe te voegen. Kijk maar eens naar de andere kunstwerken die naast het standbeeld een plaatsje hebben gekregen. ‘Ventje zoekt een vriendje’ is een prentenboek dat je zeker aan bod moet laten komen, als je het thema vriendschap inhoud wilt geven. Met een leuke clou, die ervoor zorgt dat je wilt terug bladeren.