Van wie is dat huis? – Joukje Akveld & Annemarie van Haeringen

‘Van wie is dat huis?’ is het tweede deel van een nieuwe serie peuterboekjes van Joukje Akveld. In elk deel wordt steeds de vraag gesteld: wie of wat hoort hierbij? De illustraties van dit deel zijn van Annemarie van Haeringen. Van wie is dat huis? Links een kasteel, rechts vier figuurtjes: een ridder, een kabouter, een hond en een boer. Van wie is dat kasteel? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening: natuurlijk woont de ridder in het kasteel! Elk deel wordt door een andere bekende illustrator geïllustreerd, zodat ook de jongste peuters kennis kunnen maken met hun veelzijdige werk. De illustraties van dit tweede deel zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnares Annemarie van Haeringen: van een prachtige paddenstoel tot een wel héél comfortabel hondenhok …

Van wie is dat huis? Boek omslag Van wie is dat huis?
Joukje Akveld & Annemarie van Haeringen
Gottmer

Het verhaal:

‘Van wie is dat huis?’ is het tweede deel van een nieuwe serie peuterboekjes van Joukje Akveld. In elk deel wordt steeds de vraag gesteld: wie of wat hoort hierbij? De illustraties van dit deel zijn van Annemarie van Haeringen. Van wie is dat huis? Links een kasteel, rechts vier figuurtjes: een ridder, een kabouter, een hond en een boer. Van wie is dat kasteel? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening: natuurlijk woont de ridder in het kasteel! Elk deel wordt door een andere bekende illustrator geïllustreerd, zodat ook de jongste peuters kennis kunnen maken met hun veelzijdige werk. De illustraties van dit tweede deel zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnares Annemarie van Haeringen: van een prachtige paddenstoel tot een wel héél comfortabel hondenhok …

Team juf Sanne zegt:

Mooi stevig blokboek voor peuters, herkenbaar en met duidelijke en vrolijke illustraties. De kinderen zullen er van genieten en het elke keer weer willen bekijken en lezen. De tekst is eenvoudig, herhalend en daardoor voor de kinderen heel prettig. Na een aantal keer voorlezen kunnen ze het boekje vast ook ‘zelf lezen’, maar samen lezen blijft natuurlijk het allerleukste wat er is.