Saar in de herfst – Pauline Oud

Het is herfst. Saar en oma lopen door het bos. Ze gaan naar oma’s moestuin. Onderweg raapt Saar dennenappels, kastanjes en eikels van de grond. Ze gaat op zoek naar iets speciaals en ontmoet ze een dikke spin, die ze best wel eng vindt.

Saar in de herfst Boek omslag Saar in de herfst
Pauline Oud
Clavis

Het verhaal:

Het is herfst. Saar en oma lopen door het bos. Ze gaan naar oma’s moestuin. Onderweg raapt Saar dennenappels, kastanjes en eikels van de grond. Ze gaat op zoek naar iets speciaals en ontmoet ze een dikke spin, die ze best wel eng vindt.

Juf Sanne zegt:

In ‘Saar in de herfst’ van Pauline Oud leren peuters en jonge kinderen op een begrijpelijke wijze alles over de herfst. Ze breiden hun woordenschat uit en worden uitgedaagd met kleine vragen die in het boek staan. Zo blijven de kinderen betrokken bij het verhaal en kijken ze goed naar de mooie illustraties. Die zijn vrolijk en duidelijk. Benoem de herfstvruchten, laat je kind die aanwijzen, ga op zoek naar de dieren in het bos en kijk hoe oma een pompoen heeft uitgehold.
Bij het hek ontmoet Saar een dikke spin. Pauline heeft hierbij een versje toegevoegd en wat leuk is om uit te spelen met kinderen! Laat ‘de spin’ maar kriebelen op je arm en wellicht ontdekt hij bij jou ook een vriendinnetje?
Aan het eind staan enkele herfstknutsels die suggesties geven voor een gezellige knutselmiddag op een herfstachtige dag.