Natte voeten – Judith Koppens & Andy Engel

Hallo, wij zijn de Klimaatjes! Wij zijn allerbeste maatjes. In deze serie beleven we elke keer een nieuw avontuur waarin we jullie op eigen en vaak grappige wijze laten zien hoe jij zelf je leefwereld fijn kunt houden. Veel leesplezier! Muis en Duif wonen in de stad. Als ze na een flinke regenbui buiten willen spelen, is het overal nog nat. Ze besluiten op bezoek te gaan bij hun vrienden in het bos. ‘Komen jullie ook een keer bij ons op bezoek?’ vraagt Muis na afloop. De vriendjes in het bos hebben daar eigenlijk niet zo’n zin in. In het bos is de grond lekker droog en in de stad liggen overal plassen. Daar krijgen ze natte voeten van! Gelukkig weet Uil een oplossing. Een warm verhaal waarin kinderen beleven en ervaren dat ze met iets kleins grote dingen kunnen bereiken. Voor alle kinderen vanaf 5 jaar.

Natte voeten Boek omslag Natte voeten
Judith Koppens & Andy Engel
Clavis

Het verhaal:

Hallo, wij zijn de Klimaatjes! Wij zijn allerbeste maatjes. In deze serie beleven we elke keer een nieuw avontuur waarin we jullie op eigen en vaak grappige wijze laten zien hoe jij zelf je leefwereld fijn kunt houden. Veel leesplezier! Muis en Duif wonen in de stad. Als ze na een flinke regenbui buiten willen spelen, is het overal nog nat. Ze besluiten op bezoek te gaan bij hun vrienden in het bos. ‘Komen jullie ook een keer bij ons op bezoek?’ vraagt Muis na afloop. De vriendjes in het bos hebben daar eigenlijk niet zo’n zin in. In het bos is de grond lekker droog en in de stad liggen overal plassen. Daar krijgen ze natte voeten van! Gelukkig weet Uil een oplossing. Een warm verhaal waarin kinderen beleven en ervaren dat ze met iets kleins grote dingen kunnen bereiken. Voor alle kinderen vanaf 5 jaar.

Juf Sanne zegt:

‘Natte voeten’ is een nieuw deel uit de serie Klimaatjes. In deze serie beleven de dieren, die allerbeste maatjes zijn, elke keer een nieuw avontuur waarin ze ons op hun eigen en vaak grappige wijze laten zien hoe je de leefwereld fijn kunt houden.

Het heeft net geregend. Muis en Duif willen buiten spelen maar overal is het nog nat en dat betekent dat ze natte voeten krijgen. Samen besluiten ze op bezoek te gaan bij hun dierenvrienden in het bos. Na afloop vraagt Muis of de dieren ook een keer bij hen op bezoek willen komen. Daar hebben de dierenvrienden niet zo’n zin in. Duik in het boek en lees waarom de dieren niet graag naar de stad gaan.

Het is Judith Koppens & Andy Engel wederom gelukt om een verhaal neer te zetten waarin kinderen wat beleven en ervaren uit hun eigen belevingswereld. Dat je klein kunt beginnen om iets groots te bereiken. Jonge kinderen kennen de dieren en elk dier heeft zijn eigen karakter, wat de kinderen herkennen. De illustraties bij het verhaal zijn groot en kleurrijk. Daarnaast zijn de emoties van de dieren heel goed weergegeven. Na het lezen van “Natte voeten’ gaan de kinderen zeker naar hun eigen omgeving kijken. Is daar wel voldoende groen? Willen ze daarna zelf aan de slag, dan lezen ze achterin het boek hoe ze, net als Muis, hun buurt groener kunnen maken.