Mijn tuin – Vivian den Hollander

Mijn tuin is hét boek voor kinderen over de tuin, tuinieren en het buitenleven. Dit leuke, informatieve doeboek van Vivian den Hollander staat boordevol leuke weetjes over zaaien, ontkiemen, verpotten, maar ook over alle andere dingen die bij een (moes)tuin of groen balkon komen kijken: bloemen, beestjes en het weer! Propvol schitterende illustraties van Natascha Stenvert.

Mijn tuin Boek omslag Mijn tuin
Vivian den Hollander
van Holkema en Warendorf

Het verhaal:

Mijn tuin is hét boek voor kinderen over de tuin, tuinieren en het buitenleven. Dit leuke, informatieve doeboek van Vivian den Hollander staat boordevol leuke weetjes over zaaien, ontkiemen, verpotten, maar ook over alle andere dingen die bij een (moes)tuin of groen balkon komen kijken: bloemen, beestjes en het weer! Propvol schitterende illustraties van Natascha Stenvert.

Team juf Sanne zegt:

Leuk informatief en praktisch boek over tuinieren met duidelijke uitleg en veel tekeningen die de tekst ondersteunen. Verhalen, knutselopdrachten en weetjes worden goed afgewisseld en elke keer als je een bladzijde omslaat begint er een nieuw onderwerp. Twee kinderen, Liam en Saar, laten je alles duidelijk zien in dit boek. Liam heeft een tuin en Saar een balkon. Ook Sjak, de wandelende tak helpt mee om de verhalen te vertellen. Sjak zit op elke bladzijde verstopt en geeft ook telkens informatie.  Jonge kinderen kunnen met dit boek en wat hulp de tuin in, iets oudere kinderen kunnen er zelf mee aan de slag.