Kuikens op de Dierderij – Lida Dijkstra & Alice Hoogstad

Kuikens op de Dierderij is een heerlijk telboek op rijm, voor de liefhebbers van de versjes van Annie M.G. Schmidt. De tekst is van Lida Dijkstra en de illustraties zijn gemaakt door Alice Hoogstad, die in 2015 een Gouden Penseel kreeg voor Het Monsterboek. Hendrik Haan runt samen met de andere dieren de Dierderij. Op een dag heeft hij groot nieuws: hij wordt vader. Niet van tien, niet van twintig, maar van dertig kuikens! Maar hoe houd je al die kleine gele kuikens uit elkaar? En hoe voorkom je dat ze de Dierderij afbreken?

Kuikens op de Dierderij Boek omslag Kuikens op de Dierderij
Lida Dijkstra & Alice Hoogstad
Luitingh-Sijthof

Het verhaal:

Kuikens op de Dierderij is een heerlijk telboek op rijm, voor de liefhebbers van de versjes van Annie M.G. Schmidt. De tekst is van Lida Dijkstra en de illustraties zijn gemaakt door Alice Hoogstad, die in 2015 een Gouden Penseel kreeg voor Het Monsterboek. Hendrik Haan runt samen met de andere dieren de Dierderij. Op een dag heeft hij groot nieuws: hij wordt vader. Niet van tien, niet van twintig, maar van dertig kuikens! Maar hoe houd je al die kleine gele kuikens uit elkaar? En hoe voorkom je dat ze de Dierderij afbreken?

Team juf Sanne zegt:

Heerlijk boek, met een knipoog naar Annie M.G. Schmidt, dat gaat over een trotse haan die vader wordt van maar liefst 30 kuikens tegelijk. Vader Hendrik neemt zijn taak als opvoeder serieus en gaat er mee aan de slag. Gelukkig krijgt hij hulp van de dieren op de boerderij om zijn kuikens bij en uit elkaar te houden. Hierdoor krijgt het boek een geweldige functie als telboek met de telrij tot dertig.

De lieve maar ondeugende kuikens spreken tot de verbeelding van elk kind, echt een goed bruikbaar boek in vrolijke kleuren.