Keet met bubbels – Femke Dekker & Marieke Nelissen

Kinderboeken over heksen: wat is daar nou niet leuk aan? ‘Keet met bubbels’ is het tweede deel in de grappige serie ‘Verhalen uit de Heksenkeet’, voor lezers van 7 tot 10 jaar. De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren, waar regelmatig rare dingen gebeuren. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters – Sybil, Lidwien, Stella en Luna – zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. In dit tweede deel staat de zweverige heks Luna centraal, die een wel héél bijzondere ketel toverbubbels brouwt. Wat ziet de wereld er mooi uit door die grote, kleurrijke bellen … Luna zwerft in trance door de Heksenkeet, en daar komt ze heel wat rare dingen tegen!  Femke Dekker & Marieke Nelissen Femke Dekker en Marieke Nelissen (ill.) weten als geen ander wat jonge lezers aanspreekt. Beiden hebben al vele educatieve kinderboeken op hun naam staan. ‘Verhalen uit De Heksenkeet’ is hun eerste gezamenlijke project. Met aanstekelijke humor in tekst en beeld laten ze kinderen de magie van het lezen ontdekken.

Keet met bubbels Boek omslag Keet met bubbels
Femke Dekker & Marieke Nelissen
Gottmer

Het verhaal:

Kinderboeken over heksen: wat is daar nou niet leuk aan? ‘Keet met bubbels’ is het tweede deel in de grappige serie ‘Verhalen uit de Heksenkeet’, voor lezers van 7 tot 10 jaar. De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren, waar regelmatig rare dingen gebeuren. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters – Sybil, Lidwien, Stella en Luna – zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. In dit tweede deel staat de zweverige heks Luna centraal, die een wel héél bijzondere ketel toverbubbels brouwt. Wat ziet de wereld er mooi uit door die grote, kleurrijke bellen … Luna zwerft in trance door de Heksenkeet, en daar komt ze heel wat rare dingen tegen!  Femke Dekker & Marieke Nelissen Femke Dekker en Marieke Nelissen (ill.) weten als geen ander wat jonge lezers aanspreekt. Beiden hebben al vele educatieve kinderboeken op hun naam staan. ‘Verhalen uit De Heksenkeet’ is hun eerste gezamenlijke project. Met aanstekelijke humor in tekst en beeld laten ze kinderen de magie van het lezen ontdekken.

Team juf Sanne zegt:

Grappig boek over vier vrolijke heksen die eerst voorgesteld worden. Handig, want dan kan je soms nog even spieken voorin het boek. Luna maakt toversop want ze wil bellenblazen. Er gaat van alles in de ketel om de bellen zo goed mogelijk te maken. Ze moeten lekker ruiken, een leuk kleurtje hebben, stevig zijn en natuurlijk heel speciaal zijn … Stella denkt dat Luna gaat schoonmaken en daar begint de keet. Maar bij Luna komt altijd alles goed, dus ook dit avontuur. Korte zinnen die onder elkaar staan maakt dit een leuk boek voor jonge lezers.