Is het een appel? – Shinsuke Yoshitake

Prikkelend prentenboek voor nieuwsgierige kinderen. Een jongen krijgt van zijn moeder een appel. Hij vraagt zich af of het wel echt een appel is en bedenkt wat het allemaal zou kunnen zijn. Hij krijgt de meest fantastische ideeën. Is het misschien een vis die zich vermomd heeft? Of een planeet die uit de lucht gevallen is? Is het een appel? is een geweldig, fantasievol verhaal dat kinderen stimuleert om na te denken over wat ze in hun omgeving tegenkomen.

Is het een appel? Boek omslag Is het een appel?
Shinsuke Yoshitake
van Goor

Het verhaal:

Prikkelend prentenboek voor nieuwsgierige kinderen. Een jongen krijgt van zijn moeder een appel. Hij vraagt zich af of het wel echt een appel is en bedenkt wat het allemaal zou kunnen zijn. Hij krijgt de meest fantastische ideeën. Is het misschien een vis die zich vermomd heeft? Of een planeet die uit de lucht gevallen is? Is het een appel? is een geweldig, fantasievol verhaal dat kinderen stimuleert om na te denken over wat ze in hun omgeving tegenkomen.

Team juf Sanne zegt:

Wat ontzettend knap dat je op basis van één voorwerp, een appel, met een paar kleuren en de tussenliggende tinten zo’n gaaf boek kunt maken.

De uitgever noemt het een prikkelend boek, en dat klopt ook zeker. Is wat je ziet ook wel wat je denkt dat het is? Het boek nodigt kinderen uit om na te denken, hun fantasie op de vrije loop te laten en eens goed te kijken naar de dingen die ze dagelijks gebruiken. Heerlijk om voor te lezen, maar ook zeer geschikt als opstap om te gaan filosoferen.