De ponyclub, supershetty’s op spokenjacht – Suza Kolb

Verhuizen? Dat vinden de Shetlanders Choco en Koekie superstom! Maar de Bazin heeft nu eenmaal besloten dat ze samen met alle andere viervoeters naar een nieuw huis gaan. Eenmaal op de nieuwe boerderij is er iets niet pluis. ’s Nachts klinken er enge geluiden in de stal en in het dorp gaan er geruchten dat het spookt op de boerderij. Dat gaat Choco natuurlijk onderzoeken! Want als je een van de beste spokenjagers van het dorp bent …

Ponyclub, supershetty’s op spokenjacht, de Boek omslag Ponyclub, supershetty’s op spokenjacht, de
Suza Kolb
Veltman

Het verhaal:

Verhuizen? Dat vinden de Shetlanders Choco en Koekie superstom! Maar de Bazin heeft nu eenmaal besloten dat ze samen met alle andere viervoeters naar een nieuw huis gaan. Eenmaal op de nieuwe boerderij is er iets niet pluis. ’s Nachts klinken er enge geluiden in de stal en in het dorp gaan er geruchten dat het spookt op de boerderij. Dat gaat Choco natuurlijk onderzoeken! Want als je een van de beste spokenjagers van het dorp bent …

Team juf Sanne zegt:

Heerlijk boek over de ponyclub, de eerste van een serie. Er volgen er ongetwijfeld nog veel meer. Op de schutbladen worden de dieren voorgesteld, gelukkig maar want dan kun je gemakkelijk even terugkijken wie wie is. Het is een vrolijk boek, voorzien van een aantal kleine illustraties tussen de tekst. Hoofdpersoon Choco speelt een belangrijke rol in het verhaal. De dieren moeten met hun baasje verhuizen naar een andere boerderij. Al snel blijkt het te spoken en de dieren bedenken een slim plan om dit spook weg te jagen. Aan het einde van het boek lossen alle problemen natuurlijk op en ligt de weg open voor het volgende deel. Leuk boek voor kinderen die van dieren en vooral van paarden houden.