De mysterieuze controller – David Baddiel

De elfjarige tweeling Finn en Ella zijn allebei nerds, maar ze zijn niet identiek. Ella is super goed in videogames, Finn is fantastisch in …  nou ja, niets eigenlijk. Dan ontdekken ze op een dag een wel heel bijzondere controller, waarmee ze niet het spel besturen maar … elkaar!

Mysterieuze controller, de Boek omslag Mysterieuze controller, de
David Baddiel
Veltman

Het verhaal:

De elfjarige tweeling Finn en Ella zijn allebei nerds, maar ze zijn niet identiek. Ella is super goed in videogames, Finn is fantastisch in …  nou ja, niets eigenlijk. Dan ontdekken ze op een dag een wel heel bijzondere controller, waarmee ze niet het spel besturen maar … elkaar!

Team juf Sanne zegt:

Wat een gaaf boek, het is wel een dik boek maar het leest geweldig vlot en het verhaal is om van te smullen. De tweeling Finn en Ella hebben iets aan hun moeder (tv verslaafd) en hun vader (veel te dik). Gelukkig voelen ze zich gelijk en hebben ze dezelfde interesses, onder andere gamen. Als vader op de controller van Ella gaat zitten gaan ze op internet zoeken naar een andere. Ze vinden een mysterieuze man en als ze thuiskomen is de controller er al met een bijpassende armband. Al snel komen Ella en Finn er achter dat degene die de armband draagt bestuurd kan worden door de controller. Nu kunnen ze aan de slag want alles kan! Heerlijk boek, zonder clichés, met korte hoofdstukken en lekker veel tekeningen. In het boek zijn de nodige levenslessen gestopt, heel mooi gevonden. Een aanrader!