De kleine walvis – Benji Davies

Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap …  Een teder en hartverwarmend prentenboek van een groot nieuw illustratietalent.

Kleine walvis, de Boek omslag Kleine walvis, de
Benji Davies
Luitingh-Sijthoff

Het verhaal:

Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap …  Een teder en hartverwarmend prentenboek van een groot nieuw illustratietalent.

Team juf Sanne zegt:

Aangrijpend verhaal over een kleine jongen die zich vaak eenzaam voelt. De kleine Boy ziet zijn vader elke ochtend vertrekken naar de vissersboot. Hij blijft de hele dag weg en komt pas weer terug als het donker is. De kleine Boy is blij wanneer hij op een dag een aangespoelde walvis op het strand ziet liggen. Hij weet dat hij snel moet handelen en neemt de walvis mee naar huis, waar hij hem in bad stopt. Boy doet alles wat hij kan om te zorgen dat de walvis zich thuis voelt, hij heeft nu een vriend en is niet meer alleen. Als vader de walvis ontdekt komt het onvermijdelijke … afscheid nemen. Mooi verhaal over eenzaamheid, vriendschap en afscheid nemen.