De blitskikkerclub – Eveline Stoel

De blitskikkerclub is een boek over Sam en Kick. Sam is goed in rock-’n-rollen, hutten bouwen, wurmen zoeken en nog 671 andere dingen. Hij weet het precies, want hij heeft het allemaal opgeschreven op een lijst. Het enige waarin Sam niet zo goed is, is boos zijn. Je zou ook kunnen zeggen dat hij er juist té goed in is: als Sam boos is, wil hij alles en iedereen aan flarden scheuren. Totdat hij Kick de blitskikker ontmoet, een koele gast die Sam op zijn motor meeneemt naar de Blitskikkerclub. Daarna wil Sam nog maar één ding: lid worden. Maar dan moet hij wel zijn hoofd koel houden …

Blitskikkerclub, de Boek omslag Blitskikkerclub, de
Eveline Stoel
Rubinstein

Het verhaal:

De blitskikkerclub is een boek over Sam en Kick. Sam is goed in rock-’n-rollen, hutten bouwen, wurmen zoeken en nog 671 andere dingen. Hij weet het precies, want hij heeft het allemaal opgeschreven op een lijst. Het enige waarin Sam niet zo goed is, is boos zijn. Je zou ook kunnen zeggen dat hij er juist té goed in is: als Sam boos is, wil hij alles en iedereen aan flarden scheuren. Totdat hij Kick de blitskikker ontmoet, een koele gast die Sam op zijn motor meeneemt naar de Blitskikkerclub. Daarna wil Sam nog maar één ding: lid worden. Maar dan moet hij wel zijn hoofd koel houden …

Team juf Sanne zegt:

Mooi verhaal over Sam en zijn emoties. Sam kan namelijk heel veel, maar zijn boosheid onder controle houden lukt hem echt niet. Als hij boos wordt, verandert hij namelijk in een woeste tijger en wil hij alles en iedereen verscheuren. Hij is daarna niet blij maar verdrietig …

Gelukkig ontmoet Sam Kick de blitskikker, die vroeger een driftkikker was. Kick neemt Sam mee naar de blitskikkerclub waar hij lid mag worden als hij zich aan twee clubregels houdt. Een mooi en spannend verhaal over emoties dat ook andere mogelijkheden en oplossingen laat zien. Een gaaf boek voor driftkikkers, coole kikkers en blitskikkers met ideeën om je eigen club op te richten.