Bij de neus genomen – Loes Riphagen

Bij de neus genomen van Loes Riphagen: het eerste koffietafel-prentenboek! Bijzondere illustraties met opvallende uitsnedes, en een gratis app. Naar een verhaal van Rudyard Kipling. Een nieuwsgierige olifant stelt continu vragen aan de dieren in het woud. Als hij iets van de krokodil wil weten, bijt deze hem in zijn korte neus. Olifant probeert los te komen, maar daardoor rekt zijn snoet uit tot een lange slurf. Olifant is erg verdrietig, maar ontdekt dan de voordelen van zo’n slurf. De bijzondere uitwerking met goudfolie op het omslag en gestanste pagina’s maakt dit prentenboek tot een must have-kunstwerk! Met het boek krijg je gratis toegang tot de bijbehorende app.

Bij de neus genomen Boek omslag Bij de neus genomen
Loes Riphagen
de Fontein

Het verhaal:

Bij de neus genomen van Loes Riphagen: het eerste koffietafel-prentenboek! Bijzondere illustraties met opvallende uitsnedes, en een gratis app. Naar een verhaal van Rudyard Kipling. Een nieuwsgierige olifant stelt continu vragen aan de dieren in het woud. Als hij iets van de krokodil wil weten, bijt deze hem in zijn korte neus. Olifant probeert los te komen, maar daardoor rekt zijn snoet uit tot een lange slurf. Olifant is erg verdrietig, maar ontdekt dan de voordelen van zo’n slurf. De bijzondere uitwerking met goudfolie op het omslag en gestanste pagina’s maakt dit prentenboek tot een must have-kunstwerk! Met het boek krijg je gratis toegang tot de bijbehorende app.

Team juf Sanne zegt:

Wauw, wat een juweeltje. Het boek is net een drie dimensionaal schilderij met een zwarte lijst en gouden letters. Het schilderij is heel mooi, elke bladzijde is zo geknipt dat je tussen de bomen door kunt kijken naar een volgend laagje. De illustraties zijn zwart wit met af en toe een kleurtje en het oerwoud laat steeds een beetje meer zien van wat de kleuren eigenlijk zijn. Werkelijk prachtige uitvoering van een oud verhaal. Leuk extraatje is de app die bij het boek ontwikkeld is. In de app kun je spelen met alle dieren uit het boek. Spelenderwijs en met veel humor leer je leuke weetjes over de dieren. Je kunt ook overal de blauwe olifant zoeken. En dit allemaal zonder woorden! Recentelijk bekroond met de Silver European Design Award 2016. Gefeliciteerd, Loes!