Alfons, Nee! Dat is niet oké! – Daisy Hirst

Zo’n vervelend broertje zou je soms iets aan willen doen … of toch niet? Eerst was Natalie er. Toen kwam Alfons erbij. Normaal gesproken vond Natalie het niet erg dat Alfons er was. Natalie vindt het over het algemeen best dat ze een monsterbroertje heeft. Ze kunnen zelfs leuk samen spelen. Maar als Alfons op de dingen gaat tekenen die Natalie maakt, begint het al vervelend te worden. En als hij haar lievelingsboek opeet, is de maat vol. Woedend tekent Natalie wat er wat haar betreft allemaal met Alfons mag gebeuren. Maar als ze in bad zit, hoort ze vreselijke geluiden. Zou haar wens uitkomen? Dat was echt niet de bedoeling!

In kleurige, knallende tekeningen zet Daisy Hirst het verhaal over de twee monstertjes neer. Een feest van herkenning voor iedere oudere broer of zus.

Alfons, Nee! Dat is niet oké! Boek omslag Alfons, Nee! Dat is niet oké!
Daisy Hirst
Lemniscaat

Het verhaal:

Zo’n vervelend broertje zou je soms iets aan willen doen … of toch niet? Eerst was Natalie er. Toen kwam Alfons erbij. Normaal gesproken vond Natalie het niet erg dat Alfons er was. Natalie vindt het over het algemeen best dat ze een monsterbroertje heeft. Ze kunnen zelfs leuk samen spelen. Maar als Alfons op de dingen gaat tekenen die Natalie maakt, begint het al vervelend te worden. En als hij haar lievelingsboek opeet, is de maat vol. Woedend tekent Natalie wat er wat haar betreft allemaal met Alfons mag gebeuren. Maar als ze in bad zit, hoort ze vreselijke geluiden. Zou haar wens uitkomen? Dat was echt niet de bedoeling!

In kleurige, knallende tekeningen zet Daisy Hirst het verhaal over de twee monstertjes neer. Een feest van herkenning voor iedere oudere broer of zus.

Team juf Sanne zegt:

Vrolijk boek over Natalie die een broertje Alfons krijgt. Het is gezellig en ze kunnen het prima vinden, totdat … erg herkenbaar voor kinderen die een broertje of zusje krijgen. Ze kunnen heel lief zijn, maar soms gaan ze echt te ver en hoe ga je er dan mee om?

Leuk verhaal met eenvoudige illustraties in primaire kleuren die de kern van het verhaal heel duidelijk weergeven. Heerlijk boek om van te genieten met kinderen die er ongetwijfeld veel in zullen herkennen maar ook om over in gesprek te gaan. Want hoe ga je om met een brusje (of de medeleerling) dat iets doet dat niet oké is?