Kinderjury 2016: Laat je stem horen!

Wanneer je deze site regelmatig bezoekt, dan weet je dat ik een enorme fan ben van boeken en zeer mijn best doe om het lezen te promoten. Daarom vertel ik je graag iets over de Nederlandse Kinderjury.
De Nederlandse Kinderjury kiest elk jaar het beste kinderboek van het jaar. De jury bestaat uit alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Daarmee is de Nederlandse Kinderjury de grootse publieksprijs van Nederland. Hoe zorg je als leerkracht ervoor dat je leerlingen verschillende soorten boeken ontdekken, gemotiveerd raken én genoeg boeken lezen? De Kinderjury helpt je graag op weg op via www.kinderjury.nl/school met tips en materialen.

KJ16_banner_336x280

Lessen voor het digibord

Breng de Kinderjury in de klas via het digibord! In samenwerking met producent Prowise zijn er 6 tools ontwikkeld voor het digibord. Deze lessen kun je direct gebruiken in de klas en zijn flexibel in te voegen in je lesschema. De lessen zijn net zo ingedeeld als het lespakket van de Kinderjury: zowel voor groep 5/6 als groep 7/8 zijn er verschillende lessen over zoeken, lezen en stemmen. Daarnaast is er ook een inleidende les die achtergrondinformatie geeft over de Nederlandse Kinderjury. Alle lessen zijn onderverdeeld in verschillende activiteiten waar je uit kunt kiezen, of die je zelf aan kunt passen. Ze werken op ieder digitaal schoolbord. Kijk op www.kinderjury.nl/school voor alle informatie.

Stemmen

Laat je leerlingen in de klas stemmen op hun favoriete boek! De stemperiode van de Nederlandse Kinderjury loopt nog tot woensdag 20 april 2016. Download het stemformulier om vervolgens te kopiëren en te gebruiken in de klas. Stemmen kan natuurlijk ook online op www.kinderjury.nl.

Bekendmaking winnaars

De prijs van de Nederlandse Kinderjury wordt uitgereikt op zondag 12 juni op de Kinderboekenparade. Het Kinderboekenmuseum in Den Haag werd de hele dag omgetoverd tot een magische wereld waarin het kinderboek tot leven komt. Kom ook met je klas, entree is gratis! Kijk op www.kinderboekenmuseum.nl/Kinderboekenparade voor het programma.