Win: Feest in groep drie & Een klap op je kop

Naast prentenboeken en voorleesbundels maken Ron Schröder en Marianne Busser ook boekjes voor beginnende lezers. De serie van Koen en Lot bestaat al een poosje, maar is door de geweldige illustraties van Mark Janssen weer helemaal bij de tijd. In samenwerking met uitgeverij Unieboek geven we van elke titel drie exemplaren weg.

klap_feest

Het verhaal van ‘Feest in groep drie’:
De juf van Koen en Lot is ziek. Ze is al een maand weg. Eerst kwam juf Riek, die was heel vaak kwaad. En nu is juf Aaf in groep drie, maar bij juf Aaf is het ook niet leuk. Koen en Lot willen niet meer naar school. Was juf Roos er maar weer. Maar op een dag is het feest. Groot feest in groep drie. Feest in groep drie is het vijfde deel in de reeks bekende en geliefde AVI-boekjes over Koen en Lot, met nieuwe sprankelende illustraties van Mark Janssen. AVI-M3.

Het verhaal van ‘Een klap op je kop’:
Tom woont bij Koen en Lot in de straat, maar hij zit niet bij hen op school. Dat is maar goed ook, vinden Koen en Lot, want Tom is stom en altijd kwaad. Maar op een dag hoort Koen iets. Hij loopt naar de heg. Daar zit Tom op de grond. Hij huilt. Koen praat met Tom en dan krijgt Koen spijt. Want Tom is niet zo stom als hij dacht. Een klap voor je kop is het zesde deel in de reeks bekende en geliefde AVI-boekjes over Koen en Lot, met nieuwe sprankelende illustraties van Mark Janssen. AVI-E3.  


Juf Sanne zegt:
Verhalen schrijven voor beginnende lezers, ik vind het knap. Je hebt namelijk te maken met zoveel beperkingen, dat het moeilijk is om een leuk verhaal te schrijven. Een verhaal moet een echte verhaallijn hebben en het creëren van leesplezier bij beginnende lezers is ontzettend belangrijk. Niemand wil dat deze groep afhaakt, een prille lezer heeft veel oefening nodig. Al heel wat kinderen hebben leren lezen met de serie van Koen en Lot, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder.
Knipsel

Wat ik bijzonder fijn vind, is dat er op de voorkant heel duidelijk te zien is bij welk leesniveau het boekje past. En ook aan Vlaamse lezertjes is gedacht, voor deze kinderen wordt het niveau op de achterkant aangegeven. Ik kan mij voorstellen dat dit voor ouders echt heel prettig is. In de colofon worden ook nog eens de thema’s van de titels genoemd. Mark Janssen is de illustrator van de serie die opnieuw wordt uitgebracht. Kleurrijk, stoer en sprankelend, zo zou ik zijn illustraties omschrijven en deze zorgen ongetwijfeld weer dat veel kinderen leesplezier ontdekken en beleven.

Prijsvraag:
Wil jij één van de zes exemplaren winnen? Beantwoord dan de volgende vraag:

Hoeveel boeken in de serie van ‘Koen en Lot’ met de illustraties van Mark Janssen zijn er al verschenen? Wil je een hint? Tel alle covers in deze blog.

Mail je antwoord voor 30 maart 2016 naar sanne@jufsanne.com o.v.v. ‘Koen en Lot’ en vergeet daarbij niet je adres te vermelden. De winnaar wordt 31 maart 2016 bekend gemaakt.

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd: Eefke de Rijk, Daisy de Brouwer en Nadieh Smedts. De boeken zijn onderweg. Veel leesplezier gewenst.

koen_lot