Kleuteruniversiteit inspiratiedagen

Op zaterdag 5 maart 2016 was er weer een Kleuteruniversiteit inspiratiedag, deze keer in Dordrecht. Dit was inmiddels alweer de 12de inspiratiedag die Kleuteruniversiteit heeft georganiseerd. De aanwezige kleuterleerkrachten hebben weer veel inspiratie opgedaan tijdens de workshoprondes op deze leukste studiedag van het jaar! Naast het organiseren van inspiratiedagen maakt Kleuteruniversiteit lesmaterialen op basis van prentenboeken, daarom was de afsluitende lezing van Guido van Genechten echt de kers op de taart.

Met dank aan Meester Sander kunnen we in het volgende filmpje nog even terugblikken op de inspiratiedag:

Er worden binnenkort weer een nieuwe inspiratiedag georganiseerd, op veler verzoek eindelijk een keer in Limburg. Op zaterdag 28 mei zijn we namelijk te gast in Venlo. Wil je er bij zijn? Regel dan snel je inschrijving, want het aantal beschikbare plekken is beperkt!

Wat is een inspiratiedag eigenlijk?

Kleuteruniversiteit bundelt de krachten van echte praktijkmensen met elk een eigen specialiteit en biedt een inspiratiedag voor kleuterleerkrachten. De onderwerpen van de workshops zijn zeer uiteenlopend, voor ieder wat wils. Bedoeld om je te informeren, enthousiasmeren en praktisch van aard zodat je direct aan de slag kunt met jouw groep.

Wat is het programma voor de inspiratiedag in Venlo op 28 mei 2016?

In Venlo worden de volgende workshops gegeven:

Workshop A – Verbeter je bouwhoek in 5 stappen (door Bianca Oldenbeuving JufBianca.nl)
Workshop B – Slimme kleuters (door Cora Hansen – SlimmeKleuters.nl)
Workshop C – Huishoek onder constructie (door Tessel van der Linde – TesselVanDerLinde.nl)
Workshop D – Leren schrijven is bewegen (door Henk Schweitzer – Schrijven leer je zo)
Workshop E – Kleuters & Apps (door Sander Gordijn – MeesterSander.nl)
Workshop F – Mindmappen met kleuters (door Rianne Hofma – MindmappenMetKleuters.nl)
Workshop G – Engels met kleuters (door Sanne Ramakers – JufSanne.com)
Workshop H – Er zit muziek in prentenboeken (door Liesbeth van den Berg van Lekker zingen producties)

Als afsluiting is er een lezing & signeersessie van auteur Erik van Os, bekend van o.a. Schatje en Scheetje en O, o, Octopus!. Wil je meer weten over deze dag in Venlo en de inhoud van de workshops? Bekijk alles op de site van Kleuteruniversiteit.