Win: De avonturen van Indi en Kai

Marianne Busser en Ron Schröder hebben al enorm veel boeken, versjes en liedjes op hun naam staan en nog weten ze van geen ophouden. Gelukkig maar, want in het onderwijs hebben wij al jaren plezier van hun werk. Denk aan Het Letterwinkeltje of Het grote liedjesboek, de seizoenenboeken of de eerste leesboekjes van Koen en Lot. Eén van de nieuwste titels is ‘De avonturen van Indi en Kai, twee dappere indianenkinderen’. Je kunt dit boek winnen op JufSanne.com. Hoe? Lees de recensie en geef antwoord op de vraag. Moet lukken!

De avonturen van Indi en Kai, twee dappere indianenkinderen – Marianne Busser & Ron Schröder met illustraties van ivan en ilia – Uitgeverij Moon – ISBN: 9789048828197

avonturenvanindienkai

Het verhaal:

Indi is een stoer indianenmeisje en woont in het oerwoud in een prachtige wigwam. Voor haar verjaardag krijgt ze van haar vader een echte hoofdtooi. Maar, zegt hij, de veren moet ze zelf verdienen. Samen met haar vriendje Kai beleeft Indi spannende avonturen als ze de dieren en de natuur willen beschermen. En met elke reddingsactie verdienen de twee indianenkinderen een prachtige nieuwe veer!

Juf Sanne zegt:

Jaren geleden hebben Ron en Marianne voor Schatkist Rekenen van Zwijsen een verhaal geschreven over een indianenmeisje dat haar veren moest verdienen. ‘Het telfeest van Indy’ was een bijzonder leuk verhaal en nog steeds zijn er mensen op zoek naar het boek. Dit is niet meer te krijgen maar de zoektocht kan nu worden gestaakt. Want het boek De avonturen van Indi en Kai heeft zeer veel weg van het verhaal van Schatkist. Want de Indi in dit verhaal krijgt voor haar verjaardag een tooi zonder veren. Indianen zijn enorm trots op hun tooi omdat ze de veren echt zelf verdiend hebben. Zo heeft haar vader ook een mooie tooi vol veren gekregen. Hij weet nog goed dat hij zijn eerste veer verdiend had, door het redden van een konijn dat verstrikt zat. Vol goede moed begint Indi aan deze klus. Maar het is nog niet zo makkelijk, want ze ziet nergens een dier in nood. Wat nu?

Het boek bestaat uit vijf losse verhalen en in elk verhaal wordt een nieuwe veer behaald. Ook ontmoeten we het indianenjongetje Kai die eveneens zijn tooi vol met mooie veren probeert te krijgen. Heel fijn dat er nu een jongetje is toegevoegd aan de verhalen. Zo is het boek geschikt voor zowel jongens als voor meiden, De verhalen bevatten 2 á 3 pagina’s per verhaal en lezen makkelijk weg. De illustraties van Ilia en Ivan zijn aandoenlijk en zeer rijk. Je blijft ernaar kijken en ontdekt steeds weer nieuwe dingen. Ik vind het een goede zet dat Ron en Marianne met meerdere illustratoren aan de slag zijn gegaan. ivan en ilia zullen in de toekomst weer voor Ron en Marianne aan de slag gaan, want op de laatste bladzijde wordt al aangekondigd dat er een nieuw boek over de indianenkinderen zal verschijnen. Daarin kunnen we lezen hoe Indy en Kai meer veren zullen verdienen.

Prijsvraag:

Wil je kans maken om één van de drie exemplaren van Indy en Kai te winnen? Dat kan! Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Hoeveel veren verdienen Indy en Kai in het boek ‘De avonturen van Indy en Kai’?

Stuur je antwoord voor 30 november 2015 naar sanne@jufsanne.com o.v.v. dappere indianenkinderen en  vergeet daarbij niet je (woon)adres te vermelden. De winnaars wordt 1 december bekend gemaakt.

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd: Berni Schultz, Elsbeth Rietman en Sieta Tessemaker!