Willewete Water – Suzan Boshouwers & Barbara van Rhenen

Wil je alles weten over water? In dit boek lees je meer over hoe belangrijk water voor ons is en hoe je water kunt gebruiken. Je komt ook te weten hoe water eruit kan zien, hoe dieren omgaan met water en hoe water over de wereld reist. Je vindt in dit boek ook een leuke doe-tip, een versje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over de natuur, namelijk water.

Willewete Water Boek omslag Willewete Water
Suzan Boshouwers & Barbara van Rhenen
Clavis

Het verhaal:

Wil je alles weten over water? In dit boek lees je meer over hoe belangrijk water voor ons is en hoe je water kunt gebruiken. Je komt ook te weten hoe water eruit kan zien, hoe dieren omgaan met water en hoe water over de wereld reist. Je vindt in dit boek ook een leuke doe-tip, een versje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over de natuur, namelijk water.

Juf Sanne zegt:

Willewete Water is qua inhoud al best moeilijk voor kleuters. Toch gaat Suzan Boshouwers de moeilijke details niet uit de weg. Hoe oud de Aarde eigenlijk is, het ontstaan van het leven in het water, de kringloop van het water, alles wordt besproken. De tekst is niet eindeloos en de platen verhelderen veel. De soms wat moeilijke stukken in het begin zijn wat mij betreft geen bezwaar, het maakt juist een hoop duidelijk en geeft aanleiding tot een gesprek. Het boek bespreekt verder de functies van water in het dagelijks leven en in het menselijk lichaam. Wat gebeurt er als er te veel water is, of juist te weinig? Al deze zaken komen aan de orde. Het boek sluit af met een bekend kinderliedje, een recept voor waterijsjes en de miniquiz. Zeer bruikbaar tijdens thema ‘Water’ in een kleutergroep.