Willewete De Post – Netty van Kaathoven & Hiky Helmantel

Willewete … dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.

Weet jij wat er gebeurt met je brief als je die op de post doet? Wie komt hem dan halen? En waar gaat je brief naartoe? Dit boek geeft antwoord op al je vragen over de post. Wie werkt er allemaal? En wat doen die mensen precies? Je vindt in dit boek ook een vrolijk versje, een leuke knutselopdracht, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte postexpert wordt! Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over wat je elke dag nodig kunt hebben, namelijk de post.

Willewete De Post Boek omslag Willewete De Post
– Netty van Kaathoven & Hiky Helmantel
Clavis

Het verhaal:

Willewete … dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.

Weet jij wat er gebeurt met je brief als je die op de post doet? Wie komt hem dan halen? En waar gaat je brief naartoe? Dit boek geeft antwoord op al je vragen over de post. Wie werkt er allemaal? En wat doen die mensen precies? Je vindt in dit boek ook een vrolijk versje, een leuke knutselopdracht, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte postexpert wordt! Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over wat je elke dag nodig kunt hebben, namelijk de post.

Juf Sanne zegt:

De Willewete serie van Clavis is fantastisch en ik zal je vertellen waarom ik dat vind. Informatieve titels voor kleuters die ZIJN er gewoon bijna niet. Deze serie sluit aan bij de belevingswereld van het jonge kind, is prachtig vormgegeven, is zeer rijk geïllustreerd, is afwisselend en overlaad niet in de hoeveelheid informatie. Er zijn inmiddels 39 Willewete titels in vier categorieën:

willewete_collage

In de categorie ‘De Wereld’ moet je denken aan titels als:
– Op reis met de auto / vliegtuig / trein / schip
– De Noord- en Zuidpool.
– Seizoenen
– Vulkanen
– Wereldkinderen

In de categorie ‘Geschiedenis’ vind je o.a.:
– Grote uitvindingen
– Ridders
– Piraten
– Prinsessen
– Romeinen

In de categorie ‘Natuur’ o.a.:
– Sterren en planeten
– Dolfijnen
– Zo zie ik eruit
– Dinosaurussen
– De hond

In de categorie ‘Veel te doen’ o.a.:
– Naar het ziekenhuis
– Naar de manage
– Een huis bouwen
– Naar het pretpark
– Naar het theater

Kijk voor een volledig overzicht op de site van Clavis.

Willewete De Post begint, zoals elke Willewete, met een voor een kind herkenbare situatie. Het meisje Saran wil uitnodigingen maken voor haar feestje en haar vader vraagt wie ze allemaal zou willen uitnodigen. Daarna begint de weg van de brief met uitleg over postcodes, tarieven, adressen en afzenders. Zodra de brief gepost is, wordt er uitgelegd wat er dan allemaal gebeurt: van het verdeelcentrum naar het sorteercentrum en zo verder. De brieven van Saran komen allemaal ergens anders terecht en worden dus ook op verschillende manieren naar de plaats van bestemming gebracht. Op de grote uitvouwplaat is de weg van de brief goed te volgen. En de auteur heeft ook gedacht aan het krijgen van elektronische brieven en berichten via Whatsapp of e-mail. Ook wordt de geschiedenis van de post nog even aangekaart. En zoals altijd sluit het boek af met een versje, een knutselsuggestie en de mini-quiz waarin vragen over het boek gesteld worden. Willewete De Post is een waardevolle aanvulling in de categorie Veel te doen en zal heel wat nieuwsgierige kleuters verblijden. Het boek heeft duidelijke en gezellige illustraties van Hiky Helmantel. Bij veel Willewete titels heeft Kleuteruniversiteit educatieve projecten gemaakt.