Superslimme dieren – Jean Paul Schutten

Beestachtig leuk boek van Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten. Superslimme dieren is het leukste boek voor iedereen die gek is op de fascinerende wereld van dieren. Iemand die daar zeker door gefascineerd is, is Jan Paul Schutten zelf. In dit informatieve boek vertelt hij zijn lezers alles over knappe dierenprestaties. Hij laat zien dat veel van onze uitvindingen of ontdekkingen eigenlijk al jaren worden gebruikt door dieren in de vorm van slimme aanpassingen aan hun omgeving: samenwerkingsverbanden, vermommingen, verdedigingstechnieken en navigatiesystemen. Er komen bekende dieren als de aap, de kikker en de mier voorbij, maar ook bijzondere dieren als de pompomkrab, de vogelpoepmot en de thermometervogel.

Superslimme dieren Boek omslag Superslimme dieren
Jean Paul Schutten
Kluitman

Het verhaal:

Beestachtig leuk boek van Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten. Superslimme dieren is het leukste boek voor iedereen die gek is op de fascinerende wereld van dieren. Iemand die daar zeker door gefascineerd is, is Jan Paul Schutten zelf. In dit informatieve boek vertelt hij zijn lezers alles over knappe dierenprestaties. Hij laat zien dat veel van onze uitvindingen of ontdekkingen eigenlijk al jaren worden gebruikt door dieren in de vorm van slimme aanpassingen aan hun omgeving: samenwerkingsverbanden, vermommingen, verdedigingstechnieken en navigatiesystemen. Er komen bekende dieren als de aap, de kikker en de mier voorbij, maar ook bijzondere dieren als de pompomkrab, de vogelpoepmot en de thermometervogel.

Team juf Sanne zegt:

Superslim boek! Anders dan andere boeken heeft de schrijver de hoofdstukken niet per dier maar juist op prestaties gerangschikt. De tekst is prettig geschreven, in verschillende lettertypen, diverse stukjes per bladzijde en bevat lekker veel informatie. Prachtige foto’s waar de teksten om en doorheen geschreven zijn maken samen met de grappige illustraties het boek helemaal af. Het boek begint met een quiz en bevat QR codes waarmee de dieren nog meer tot leven komen. Een leerzaam boek voor jong en oud.