Sterrenwachter – Mark Haayema & Harmen van Straaten

Het verhaal:
Sterrenwachter Muk krijgt voor zijn vierde verjaardag een prachtige steen. ’s Nachts rolt hij de steen vol verwachting in een karretje. Zijn steen wordt vast een mooie ster! Maar hoe laten de sterrenwachters hun steen eigenlijk een ster worden? Moet Muk blazen? De steen kietelen? Muk probeert van alles: hij bindt de steen vast aan ballonnen en klimt met de steen op een ladder. Maar er gebeurt niets. Muk is verdrietig. Zal zijn steen ooit een mooie ster worden? Een aandoenlijk verhaal over proberen, doorzetten en vertrouwen in jezelf hebben.
Juf Sanne zegt:
Toch aangenaam verrast door deze titel. Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik ervan moest denken, maar gaandeweg het lezen zag ik steeds meer aanknopingspunten voor het onderwijs. Proberen, doorzetten, niet opgeven, advies opvolgen en ook het doen van voorspellingen geven deze titel fantastische mogelijkheden van een mooi project in de klas. De zeer sprankelende, kleurrijke en optimistische tekeningen van Harmen van Straaten en de verhaallijn maken dit boek tot een “lieveling” van de kinderen is mijn voorspelling.

Sterrenwachter Boek omslag Sterrenwachter
Mark Haayema & Harmen van Straaten
de Vier Windstreken

Het verhaal:

Sterrenwachter Muk krijgt voor zijn vierde verjaardag een prachtige steen. ’s Nachts rolt hij de steen vol verwachting in een karretje. Zijn steen wordt vast een mooie ster! Maar hoe laten de sterrenwachters hun steen eigenlijk een ster worden? Moet Muk blazen? De steen kietelen? Muk probeert van alles: hij bindt de steen vast aan ballonnen en klimt met de steen op een ladder. Maar er gebeurt niets. Muk is verdrietig. Zal zijn steen ooit een mooie ster worden? Een aandoenlijk verhaal over proberen, doorzetten en vertrouwen in jezelf hebben.

Juf Sanne zegt:

Toch aangenaam verrast door deze titel. Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik ervan moest denken, maar gaandeweg het lezen zag ik steeds meer aanknopingspunten voor het onderwijs. Proberen, doorzetten, niet opgeven, advies opvolgen en ook het doen van voorspellingen geven deze titel fantastische mogelijkheden van een mooi project in de klas. De zeer sprankelende, kleurrijke en optimistische tekeningen van Harmen van Straaten en de verhaallijn maken dit boek tot een “lieveling” van de kinderen is mijn voorspelling.