Piraat Jan-Wolf – Natalie Quinthart & Philippe Goossens

Jan-Wolf is altijd bang en slap. Behalve als hij, alleen in zijn kamer, uit volle borst zeeroverliedjes kan zingen. Op een nacht droomt Jan-Wolf dat piraten hem meenemen naar hun schip. Zal hij daar zijn angst overwinnen en een echte piraat worden?

Een prentenboek over zelfvertrouwen en fantasie waar je vrolijk van wordt. Voor zeerovers en zangers vanaf 5 jaar.

Piraat Jan-Wolf Boek omslag Piraat Jan-Wolf
Natalie Quinthart & Philippe Goossens
Clavis

Het verhaal:

Jan-Wolf is altijd bang en slap. Behalve als hij, alleen in zijn kamer, uit volle borst zeeroverliedjes kan zingen. Op een nacht droomt Jan-Wolf dat piraten hem meenemen naar hun schip. Zal hij daar zijn angst overwinnen en een echte piraat worden?

Een prentenboek over zelfvertrouwen en fantasie waar je vrolijk van wordt. Voor zeerovers en zangers vanaf 5 jaar.

Team juf Sanne zegt:

Dit boek gaat over Jan-Wolf die zich altijd bang en slap voelt, maar niet als hij veilig en alleen in zijn kamer is… dan zingt hij over heldendaden van piraten en wordt hij ‘zo hard als staal’.
Op een nacht wordt Jan-Wolf zomaar uit zijn kamer ontvoerd naar open zee. Jan-Wolf komt terecht op het piratenschip van Kapitein Drake en moet liedjes zingen over de heldendaden van deze grote Kapitein. Eerst durft Jan-Wolf dat niet, hij kent deze kapitein immers helemaal niet. Na het enteren van het schip waarbij Jan-Wolf de heldendaden met eigen ogen ziet, lukt het nog niet. Wanneer hij opschrijft wat zijn probleem is, komt hij achter een nog veel groter probleem van de kapitein en langzaam maar zeker groeit zijn zelfvertrouwen…
Natuurlijk neemt Jan-Wolf dit zelfvertrouwen mee in zijn dagelijkse leven. Prachtig fantasierijk boek over zelfvertrouwen, gevoelens en emoties, doorspekt met humor.