Nee – Marta Altés

Een boek dat zelfs hondenhaters in hun hart zullen sluiten. Een hondje is buitengewoon gelukkig in het gezin waar hij woont. Hij houdt vreselijk veel van zijn baasjes en de kinderen, en hij weet zeker dat ze ook héél veel van hem houden. Ze roepen immers altijd zijn naam: ‘Nee!’:

Als hij hun eten voorproeft.
Als hij hun kranten opruimt.
Als hij hun bed opwarmt.
Als hij schatten opgraaft in de tuin.

Maar toch is er één ding dat hij niet begrijpt … Een boek waar kinderen én volwassenen absoluut vrolijk van worden, of je nou van hondjes houdt of niet!

Nee Boek omslag Nee
Marta Altés
Lemniscaat

Het verhaal:

Een boek dat zelfs hondenhaters in hun hart zullen sluiten. Een hondje is buitengewoon gelukkig in het gezin waar hij woont. Hij houdt vreselijk veel van zijn baasjes en de kinderen, en hij weet zeker dat ze ook héél veel van hem houden. Ze roepen immers altijd zijn naam: ‘Nee!’:

Als hij hun eten voorproeft.
Als hij hun kranten opruimt.
Als hij hun bed opwarmt.
Als hij schatten opgraaft in de tuin.

Maar toch is er één ding dat hij niet begrijpt … Een boek waar kinderen én volwassenen absoluut vrolijk van worden, of je nou van hondjes houdt of niet!

Team juf Sanne zegt:

Wat is dit een leuk boek! Het heeft weinig tekst, eenvoudige tekeningen en is vanuit de gedachten van een hond geschreven. Mijn klas kon er erg om lachen!

De hond denkt van zichzelf dat hij heel erg braaf is. Zijn familie roept steeds ‘Nee!’ als hij iets doet dat in zijn ogen erg lief en behulpzaam is. Je begrijpt meteen waarom de hond denkt dat zijn naam Nee is. Aan het einde van het boek ontstaat voor Nee nog wel een grote vraag. Kunnen de kinderen het oplossen?