Monstertuin – Amy Sparkes & Sara Ogilvie

Als de beheerder van huis is… dansen de monsters op tafel! Vermijd de vlammen van de Paarse Knoeren, kietel de Flufforries. Zet met de Hangdongel, de Morf en de Dragomen de boel op stelten, maar… kijk uit voor de Woeste Wurgelguik! Kan één jongetje een hele monstertuin leiden? Lees en zie het in dit gruwelijk geestige verhaal van de illustrator van Neushoorns eten geen pannenkoeken en Zo zijn ouders.

Monstertuin Boek omslag Monstertuin
Amy Sparkes & Sara Ogilvie
Lemniscaat

Het verhaal:

Als de beheerder van huis is… dansen de monsters op tafel! Vermijd de vlammen van de Paarse Knoeren, kietel de Flufforries. Zet met de Hangdongel, de Morf en de Dragomen de boel op stelten, maar… kijk uit voor de Woeste Wurgelguik! Kan één jongetje een hele monstertuin leiden? Lees en zie het in dit gruwelijk geestige verhaal van de illustrator van Neushoorns eten geen pannenkoeken en Zo zijn ouders.

Juf Sanne zegt:

Een jongen krijgt op een dag een brief waarin staat  dat hij een dagje dierentuin heeft gewonnen. Alleen deze dierentuin is anders dan anders, hij zit vol met monsters! De beheerder neemt een dagje vrij en laat de jongen alleen achter met dit ongecoördineerde zooitje. Die heeft er al snel genoeg van en brengt acuut orde in de Monstertuin. De beheerder keert terug en ziet tot zijn grote verbazing dat de jongen alles volledig onder controle heeft. “Hoe doe je dat in één dag? Tja, je hebt het of je hebt het niet.” De volgende dag gaat de deurbel en staan de monsters en de beheerder op de stoep. De jongen heeft voorgoed de dierentuin gewonnen, want ze kunnen hem niet meer missen. Het is een grappig verhaal op rijm met veel humor. Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving van de tekst en het boek heeft super vrolijke en kleurige prenten, waar je naar blijft kijken.