Meneer Macaroni gaat picknicken – Max Velthuijs & Jocelyn Wild

Het is prachtig weer. Meneer Macaroni zegt dat het volgens zijn weervoorspeller de hele dag zo blijft. De perfecte dag voor een picknick! Met een mand vol broodjes gaan de vrienden op weg, op zoek naar het beste plekje. Maar dat is nog niet zo eenvoudig…

Meneer Macaroni gaat picknicken Boek omslag Meneer Macaroni gaat picknicken
Max Velthuijs & Jocelyn Wild
Leopold

Het verhaal:

Het is prachtig weer. Meneer Macaroni zegt dat het volgens zijn weervoorspeller de hele dag zo blijft. De perfecte dag voor een picknick! Met een mand vol broodjes gaan de vrienden op weg, op zoek naar het beste plekje. Maar dat is nog niet zo eenvoudig…

Team juf Sanne zegt:

Meneer Macaroni heeft een goed idee: we gaan picknicken! Olifant, Krokodil (twee broers), Kat en Zebra gaan graag met hem mee. Ze halen hun vriend Schildpad ook op en omdat hij toch nog ligt te slapen mag hij in de mand mee, bij het eten.
Natuurlijk gaan ze eerst op zoek naar de juiste plek om dat te gaan picknicken, maar dat valt niet mee. Want wat voor de een een goede plek is, is dat voor de ander juist niet. Als ze eindelijk een plek hebben gevonden die voor iedereen goed is laden ze de auto uit. De ene verrassing volgt de andere op en gelukkig is er natuurlijk een hele mooie, zelfs koninklijke afloop. Meneer Macaroni en zijn vrienden zullen zich dit avontuur nog lang herinneren!
Mooi boek over vriendschap en keuzes maken, met prachtige illustraties van Max Velthuis.