Meer over het weer – Mack

Het weer is elke dag weer anders. Soms is de hemel stralend blauw en schijnt de zon, soms hangen er donkere wolken in de lucht en regent het. En soms waait het zo hard dat je niet meer vooruit kunt komen. Een echte storm! In de winter dwarrelen er weleens zachte sneeuwvlokjes uit grijze wolken. Dan kun je een sneeuwpop maken! Het weer kan ontzettend leuk zijn, maar soms ook best gevaarlijk. Bij een tornado, bijvoorbeeld. In dit boek kom je alles te weten over die mooie, ongelooflijke en spannende kanten van het weer.

Een informatief boek boordevol leuke weetjes over het weer en de natuur, met prachtige foto’s en grappige tekeningen. Voor alle kinderen vanaf 5 jaar.

Meer over het weer Boek omslag Meer over het weer
Mack
Clavis

Het verhaal:

Het weer is elke dag weer anders. Soms is de hemel stralend blauw en schijnt de zon, soms hangen er donkere wolken in de lucht en regent het. En soms waait het zo hard dat je niet meer vooruit kunt komen. Een echte storm! In de winter dwarrelen er weleens zachte sneeuwvlokjes uit grijze wolken. Dan kun je een sneeuwpop maken! Het weer kan ontzettend leuk zijn, maar soms ook best gevaarlijk. Bij een tornado, bijvoorbeeld. In dit boek kom je alles te weten over die mooie, ongelooflijke en spannende kanten van het weer.

Een informatief boek boordevol leuke weetjes over het weer en de natuur, met prachtige foto’s en grappige tekeningen. Voor alle kinderen vanaf 5 jaar.

Team juf Sanne zegt:

Mooi boek over het weer, een onderwerp waar kinderen altijd vragen over zullen blijven stellen.
Het boek is ingedeeld in vier thema’s (wind en regen, kou en warmte, wolken en licht en meer over het weer) die ook weer verdeeld zijn in onderwerpen (windstilte, briesje, harde wind, storm, zandstorm, orkaan, tornado, …). Elk onderwerp beslaat twee bladzijden, allemaal heel overzichtelijk en op dezelfde manier ingedeeld. De teksten zijn in begrijpelijke taal geschreven, de hoeveelheid informatie is prima voor jonge kinderen. Zo zie je elke keer op de bladzijden: een foto met een tekst er onder, een foto met een grappig getekend detail met vaak een feit en een getekende denkvraag.
Een goede aanvulling op elke boekenkast, zowel op school als thuis.