Kipper’s feest – Mick Inkpen

Hoera! Kipper geeft morgen een feest, zijn verjaardagsfeest. Hij is druk bezig met het schrijven van de uitnodigingen. Met een groot penseel verft hij: ‘Morgu is mijn ferjaardagfees. Om 12 uur. Kome jullie ook? Maar nie te lat’. Hij bakt ook een taart. Hij pakt een grote kom en doet er krenten en eieren in. En bloem en krenten en suiker en nog meer krenten. De volgende dag is het zo ver. Kipper wacht op zijn vriendjes. En hij wacht … maar er komt niemand. Zelfs zijn beste vriend Tijger niet. En de taart ruikt zo heerlijk. Waarom komen zijn vrienden niet naar zijn feest? Kipper is het liefste hondje van de hele wereld. Hij is vrolijk, nieuwsgierig, grappig en ondeugend. Hij betovert alle kinderen en ouders die eenmaal begonnen zijn met lezen van zijn verhalen. Kipper’s boeken zijn wereldwijd miljoenen keren gelezen en voorgelezen.

Kipper’s feest Boek omslag Kipper’s feest
Mick Inkpen
Aerial

Het verhaal:

Hoera! Kipper geeft morgen een feest, zijn verjaardagsfeest. Hij is druk bezig met het schrijven van de uitnodigingen. Met een groot penseel verft hij: ‘Morgu is mijn ferjaardagfees. Om 12 uur. Kome jullie ook? Maar nie te lat’. Hij bakt ook een taart. Hij pakt een grote kom en doet er krenten en eieren in. En bloem en krenten en suiker en nog meer krenten. De volgende dag is het zo ver. Kipper wacht op zijn vriendjes. En hij wacht … maar er komt niemand. Zelfs zijn beste vriend Tijger niet. En de taart ruikt zo heerlijk. Waarom komen zijn vrienden niet naar zijn feest? Kipper is het liefste hondje van de hele wereld. Hij is vrolijk, nieuwsgierig, grappig en ondeugend. Hij betovert alle kinderen en ouders die eenmaal begonnen zijn met lezen van zijn verhalen. Kipper’s boeken zijn wereldwijd miljoenen keren gelezen en voorgelezen.

Team juf Sanne zegt:

Lief boek dat prima aansluit bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Kinderen zullen zich ongetwijfeld herkennen in de ongeduldige Kipper. Wachten duurt ook zo lang, en de taart ruikt ook zo lekker… waar blijven zijn vrienden? Een hapje proeven kan toch wel? In het boek spelen de begrippen van tijd een hele belangrijke rol. Maar of Kipper ze begrijpt? Het is in ieder geval aan het einde van het boek feest voor Kipper, Hoera!