Ik ben op jou – Marianne Busser, Ron Schröder en Mark Janssen

In Ik ben op jou maakt Koen een briefje voor Lot waarop staat: ‘Ik ben op jou. Kus van Koen.’ Maar hij stopt de brief per ongeluk in de verkeerde jaszak… Nu lijkt het net of Koen op Els is. Komt het nog goed?

Ik ben op jou Boek omslag Ik ben op jou
Marianne Busser, Ron Schröder en Mark Janssen
Unieboek het Spectrum

Koen en Lot zijn al jaren favoriet bij menig kleuter en schoolkind. De verhalen zijn bedoeld voor beginnende lezers (AVI-niveau M3) maar prima voor te lezen ondanks de simpele tekst. Voor startende lezers is het boek ideaal. De moeilijkheidsgraad loopt geleidelijk op en groeit als het ware met het kind mee. Daarnaast zijn de verhalen leuk en er gebeurt ten minste iets. Er zijn nog al wat beginnende leesboekjes waar een (spannende) verhaallijn ver te zoeken is. Het is overigens wel een kunst om boeken voor beginnende lezers te schrijven, maar deze kunst wordt goed verstaan door de auteurs. Mark Janssen is verantwoordelijk voor de sprankelende nieuwe look die de boekjes hebben gekregen. Fris. modern, sfeervol, gezellig, lief en aandoenlijk, dat zijn de woorden die ik zou toekennen aan de illustraties.