Hoe groot is een olifant? – Rosanne Bossù

Wist je dat er in een olifant zeven ijsberen passen? Dat een ijsbeer net zo groot is als vier leeuwen? En dat een leeuw kan worden opgevuld met drie krokodillen? Maar… hoeveel dieren passen er dan in een walvis?Een prentenboek over getallen, verhoudingen en het vergelijken van groot en klein.

Hoe groot is een olifant? Boek omslag Hoe groot is een olifant?
Rosanne Bossù
de Vier Windstreken

Het verhaal:

Wist je dat er in een olifant zeven ijsberen passen? Dat een ijsbeer net zo groot is als vier leeuwen? En dat een leeuw kan worden opgevuld met drie krokodillen? Maar… hoeveel dieren passen er dan in een walvis?Een prentenboek over getallen, verhoudingen en het vergelijken van groot en klein.

Team juf Sanne zegt:

Vrolijk, vierkant prentenboek met korte maar duidelijke teksten. Het is helemaal geschreven in blokletters, de cijfers zijn allemaal in kleur afgedrukt. Prachtig hoe de schrijver de verschillende dieren heeft gebruikt om aan kinderen verhoudingen duidelijk te maken. Door de dieren op de tekeningen in andere dieren te plaatsen wordt het ook zichtbaar gemaakt. Kinderen zullen hier zeker van genieten!