Heksje Mimi en de baby – Kathleen Amant

‘Dit is mijn broertje Finn,’ glundert heksje Ella. Wat is hij schattig! Heksje Mimi en Roosje kijken met grote ogen naar de heksenbaby. ‘Willen jullie even op hem passen?’ vraagt Ella. En voor Mimi iets kan zeggen, is Ella weer verdwenen. ‘Een baby,’ zucht Mimi. ‘Help! Wat moeten we daar nou mee?’ Baby Finn kan niet mee op de bezem. En verstoppertje spelen vindt hij ook niet leuk. Dan begint het opeens vreselijk te stinken in Mimi’s huisje. Waar komt die gekke geur vandaan?

Een herkenbaar en grappig verhaal over omgaan met kleine baby’tjes en anderen helpen. Voor heksenvriendjes vanaf 3 jaar.

Heksje Mimi en de baby Boek omslag Heksje Mimi en de baby
Kathleen Amant
Gottmer

Het verhaal:

‘Dit is mijn broertje Finn,’ glundert heksje Ella. Wat is hij schattig! Heksje Mimi en Roosje kijken met grote ogen naar de heksenbaby. ‘Willen jullie even op hem passen?’ vraagt Ella. En voor Mimi iets kan zeggen, is Ella weer verdwenen. ‘Een baby,’ zucht Mimi. ‘Help! Wat moeten we daar nou mee?’ Baby Finn kan niet mee op de bezem. En verstoppertje spelen vindt hij ook niet leuk. Dan begint het opeens vreselijk te stinken in Mimi’s huisje. Waar komt die gekke geur vandaan?

Een herkenbaar en grappig verhaal over omgaan met kleine baby’tjes en anderen helpen. Voor heksenvriendjes vanaf 3 jaar.

Team juf Sanne zegt:

Met mooie kleuren en duidelijke tekeningen heeft Kathleen weer een nieuw avontuur van deze schattige heks en haar vriendinnen gemaakt. Een van de heksjes neemt haar babybroertje mee en Mimi en Roosje mogen er op passen. Ze hebben echt geen flauw idee wat het baby broertje graag zou willen doen en als hij gaat huilen zoeken ze allerlei manieren om hem op te vrolijken. Als het stinkt in huis onderzoeken de heksjes alle mogelijkheden waar het vandaan kan komen, maar de oorzaak vinden ze pas als zus Ella terugkomt. Lekker vies en heel herkenbaar voor jonge kinderen. Een mooi boek over vriendschap, baby’s en natuurlijk een knipoog naar toveren en de heksjes.