Haas in de stad – Annemarie Bon & Gertie Jaquet

Haas ontvangt een leuke brief: hij heeft een reisje naar de grote stad gewonnen! Haas blijkt niet de enige uit het bos te zijn, ook zijn vrienden Rat, Stinkie, Kip, Raaf en Big hebben de prijs gewonnen.
De dieren uit het bos vertrekken met zijn allen naar de stad, maar waarom is het daar zo druk en wat nu elk dier iets anders wil doen? Als iedereen maar op tijd terug is voordat de bus weer naar het bos vertrekt …

Haas in de stad Boek omslag Haas in de stad
Annemarie Bon & Gertie Jaquet
Moon

Het verhaal:

Haas ontvangt een leuke brief: hij heeft een reisje naar de grote stad gewonnen! Haas blijkt niet de enige uit het bos te zijn, ook zijn vrienden Rat, Stinkie, Kip, Raaf en Big hebben de prijs gewonnen.
De dieren uit het bos vertrekken met zijn allen naar de stad, maar waarom is het daar zo druk en wat nu elk dier iets anders wil doen? Als iedereen maar op tijd terug is voordat de bus weer naar het bos vertrekt …

Juf Sanne zegt:

Ik werd verliefd op Haas toen ik het boek ‘En de groeten van Haas‘ voorlas. Haas beleeft een ongepland avontuur en verandert van een bange Haas in een durfal. Mijn zoontje (toen 5) vond het vooral geweldig om te lezen omdat hij zelf ook nogal angstig in de wereld stond. Hij vond de herkenning fijn, voelde zich verbonden met Haas en leefde intens met hem mee.
In dit nieuwe boek ‘Haas in de stad‘ beleeft niet alleen Haas een avontuur. Samen met zijn vrienden is hij voornemens een prijs te innen in de grote stad. Achteraf blijkt dat ze niets hebben gewonnen en vergeten zijn de kleine lettertjes te lezen. Komisch op zich, maar ook goed. Niet alles wat je leest, is waar. Dat krijgen kinderen ook maar weer eens mee. Haas en zijn vrienden besluiten in de stad te blijven en proberen gezamenlijk te bedenken waar ze naartoe kunnen gaan. Ze komen er niet uit, iedereen heeft andere wensen. En daarom besluiten ze elk hun eigen weg te gaan. En zo beleeft de lezer steeds opnieuw een avontuur met één van de vrienden, in het museum, de bibliotheek, de supermarkt, het warenhuis en het postkantoor. Het is een geweldig leuk boek en zeer geschikt om voor te lezen van groep 1 tot en met groep 4 en om zelf te lezen in groep 5. De prachtige spreads van Gertie Jaquet completeren het boek geweldig en zijn een verhaal op zich. Je kunt gerust een spread bekijken en daar met een kind over praten. De metrospread is fantastisch. Zo kun dit concept bijzonder goed uitleggen. Ook de spread van het warenhuis geeft veel gespreksstof en zeker in combinatie met het verhaal. Een kind gaat dan bewust op zoek naar het stukje dat in het verhaal is voorgekomen. Kortom, ‘Haas in de stad’ is een absolute aanrader, een meer-dan-leuk-boek die een tien van deze juf krijgt!