Geluk is … – Marcus Pfister

De beste vriendjes Zoë en Luuk denken na over wat geluk is. Samen bedenken ze een heleboel momenten waarop ze geluk ervaren: als je een stukje kaas onder in je zak vindt, als je de pluizen van een paardenbloem blaast, als je door een dikke laag herfstbladeren schuifelt …

Geluk is … Boek omslag Geluk is …
Marcus Pfister
de Vier Windstreken

Het verhaal:

De beste vriendjes Zoë en Luuk denken na over wat geluk is. Samen bedenken ze een heleboel momenten waarop ze geluk ervaren: als je een stukje kaas onder in je zak vindt, als je de pluizen van een paardenbloem blaast, als je door een dikke laag herfstbladeren schuifelt …

Team juf Sanne zegt:

Geluk is … tsja, wat is dat eigenlijk? Geluk is het belangrijkste wat er is, zegt Zoë, een van de muisjes in het boek. Zoë kan al heel veel geluksmomenten opnoemen, maar haar vriendje Luuk moet er nog heel hard over nadenke. Samen bedenken ze heel veel momenten waarop ze geluk voelen tot ze samen bij het allerbelangrijkste gevoel van geluk komen. Ik vind dit een heel mooi boek dat goed te gebruiken is om met kinderen in gesprek te gaan.