En nu mijn bad uit! – Britta Teckentrup

‘En nu mijn bad uit!’ is een leuk prentenboek over dieren die in bad gaan van Britta Teckentrup. Bijzonder is dat de watervlakken in de tekeningen glanzend zijn, zodat het net lijkt alsof het badwater over de pagina’s golft.

Ellie de olifant gaat in bad. Ellie de olifant houdt van in bad gaan, maar ze is niet de enige! Als ze net lekker aan het spelen is, duiken er steeds meer dieren bij haar in bad: een krokodil, een flamingo, een muis en zelfs een tijger. Arme Ellie, nu heeft ze helemaal geen ruimte meer! Maar daar weet ze wel wat op. Die lange slurf heeft ze natuurlijk niet voor niks…

De interactieve opzet van dit kleurrijke prentenboek maakt het een feest om voor te lezen. De lezer wordt aangemoedigd het boek te kantelen en te schudden, waardoor het badwater (dat glanzend voelbaar en zichtbaar is op de pagina’s) alle kanten op golft. En natuurlijk mag de lezer hard mee roepen: ‘EN NU MIJN BAD UIT!’

En nu mijn bad uit! Boek omslag En nu mijn bad uit!
Britta Teckentrup
Gottmer

Het verhaal:

‘En nu mijn bad uit!’ is een leuk prentenboek over dieren die in bad gaan van Britta Teckentrup. Bijzonder is dat de watervlakken in de tekeningen glanzend zijn, zodat het net lijkt alsof het badwater over de pagina’s golft.

Ellie de olifant gaat in bad. Ellie de olifant houdt van in bad gaan, maar ze is niet de enige! Als ze net lekker aan het spelen is, duiken er steeds meer dieren bij haar in bad: een krokodil, een flamingo, een muis en zelfs een tijger. Arme Ellie, nu heeft ze helemaal geen ruimte meer! Maar daar weet ze wel wat op. Die lange slurf heeft ze natuurlijk niet voor niks…

De interactieve opzet van dit kleurrijke prentenboek maakt het een feest om voor te lezen. De lezer wordt aangemoedigd het boek te kantelen en te schudden, waardoor het badwater (dat glanzend voelbaar en zichtbaar is op de pagina’s) alle kanten op golft. En natuurlijk mag de lezer hard mee roepen: ‘EN NU MIJN BAD UIT!’

Team juf Sanne zegt:

Vrolijk boek met kleurige illustraties en een leuke toevoeging: het badwater in het boek is glanzend en te voelen, door een glad laagje. Het verhaal gaat over een olifant die in bad gaat en betrekt de lezer actief door kleine opdrachten te geven. Maar er springen steeds meer dieren bij haar in bad, en dat vindt olifant Ellie niet leuk! Maar daar weet ze wel wat op. Gaaf boek om steeds opnieuw voor te lezen aan jonge kinderen.