Elfje Floriene en de wiebeltand – Li Lefébure & Margot Senden

Elfje Floriene gaat logeren bij Draakje Donatius en haar vriend Vosje Vigilius zal er ook zijn. Samen koekjes eten en voetballen. Gezellig! Alleen wil Floriene dat vandaag niet doen. Want ze heeft een wiebeltand. Straks valt haar tand er nog uit. En dat gaat vast heel erg veel pijn doen. Ze durft er niets van zeggen tegen haar vriendjes, tot ze haar wiebeltand niet langer kan verbergen … Een grappig verhaal over een lief elfje met een wiebeltand. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Elfje Floriene en de wiebeltand Boek omslag Elfje Floriene en de wiebeltand
Li Lefébure & Margot Senden
Clavis

Het verhaal:

Elfje Floriene gaat logeren bij Draakje Donatius en haar vriend Vosje Vigilius zal er ook zijn. Samen koekjes eten en voetballen. Gezellig! Alleen wil Floriene dat vandaag niet doen. Want ze heeft een wiebeltand. Straks valt haar tand er nog uit. En dat gaat vast heel erg veel pijn doen. Ze durft er niets van zeggen tegen haar vriendjes, tot ze haar wiebeltand niet langer kan verbergen … Een grappig verhaal over een lief elfje met een wiebeltand. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Team juf Sanne zegt:

Wat een schattig elfje is Floriene toch… en wat is het herkenbaar voor veel kinderen dat ze door haar wiebeltand niets durft te doen. Stel je voor dat haar tand er uit gaat… dat gaat vast erg zeer doen. Floriene gaat logeren bij haar vriend Draakje en haar vriend Vosje is er ook. Ze durft niets ver haar wiebeltand te zeggen maar als Floriene haar lievelingskoekjes af slaat en ook niet met hun favoriete voetbalspel mee wil doen hebben haar vrienden in de gaten dat er iets met haar aan de hand is. Gelukkig komt het allemaal op z’n pootjes terecht en heeft het verhaal een happy end.

Een mooi verhaal met gave tekeningen, met een toegift op de schutbladen. Heel geschikt voor kinderen die gaan wisselen, maar ook logeren, vriendschap en de angst voor pijn komt aan bod.