Drakenfeest – Esther Miskotte

In het bos van Koosje Konijn is het maar saai en stil. De meeste dieren houden een winterslaap. Maar boven in de bergen geeft Djordjo de draak een feest. Ook Koosje krijgt een uitnodiging. Maar is een drakenfeest wel zo’n goed idee voor kleine pluizige beestjes als Koosje? Dit is het tweede prentenboek over Koosje Konijn en de draak Djordjo. Een feestelijk verhaal over vriendschap en de kracht van muziek, met achterin twee liedjes om zelf te zingen en te dansen. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Drakenfeest Boek omslag Drakenfeest
Esther Miskotte
Clavis

Het verhaal:

In het bos van Koosje Konijn is het maar saai en stil. De meeste dieren houden een winterslaap. Maar boven in de bergen geeft Djordjo de draak een feest. Ook Koosje krijgt een uitnodiging. Maar is een drakenfeest wel zo’n goed idee voor kleine pluizige beestjes als Koosje? Dit is het tweede prentenboek over Koosje Konijn en de draak Djordjo. Een feestelijk verhaal over vriendschap en de kracht van muziek, met achterin twee liedjes om zelf te zingen en te dansen. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Juf Sanne zegt:

Het eerste boek van Esther Miskotte ‘Drakensnot’ ging over gezond eten, zonder dat op een belerende toon te doen. Grappig en speels en met een eind goed al goed komt het verhaal aan z’n eind. Met ‘Drakenfeest’ gaat het verhaal over Draak Djordjo en konijn Koosje verder. Koosje baalt dat de dieren een winterslaap houden, want het is zo verdraaid stil in het bos. Dan krijgt hij een uitnodiging voor een feest van zijn vriend Djordjo de draak. Bij aankomst voelt Koosje zich niet op zijn gemak tussen de vrienden van de draak: een trol, weerwolf en heksen. Wanneer Djordo een vogeltje in een kooi bruusk probeert te laten zingen, houdt Koosje zich niet langer stil en grijpt in. Wederom moet hij Djordjo even opvoeden. Wanneer de vogel en Koosje een liedje spelen zitten alle ‘monsters’ ademloos te luisteren. Uiteindelijk wordt het een heel gezellig feest met muziek en lekkere hapjes, en vindt Koosje eindelijk een vriendje dat geen winterslaap houdt. Op de laatste pagina vind je liedjes die je kunt beluisteren op de site van Djordjo en Koosje. Hier vind je tevens nog meer leuke extra’s die je in je klas kunt inzetten. Een boek over feest, muziek en vriendschap. Kleurrijke, sfeervolle illustraties en een schattig verhaal.