De zoute goudvis – Paul Biegel & Mies van Hout

Nu verdrink ik, dacht de visser en hij keek nog eenmaal naar de wereld boven water. Hij zag de laatste vissenbek wijd opengaan: hij zag een rood-gouden kop tevoorschijn komen; hij zag een diamanten oog glinsteren. Toen zakte hij weg in de golven. De zoute goudvis, dacht de visser. Ik heb hem gezien, maar ik was te laat. In ‘De zoute goudvis’ worden zeven verhalen van meesterverteller Paul Biegel tot leven gebracht door Mies van Hout. Droom weg bij de vertellingen van Biegel en ontmoet de meest wonderlijke personages – van een Roemeense kikkerkoning tot zacht zingende nevelkindertjes.

Zoute goudvis, de Boek omslag Zoute goudvis, de
Paul Biegel & Mies van Hout
Lemniscaat

Het verhaal:

Nu verdrink ik, dacht de visser en hij keek nog eenmaal naar de wereld boven water. Hij zag de laatste vissenbek wijd opengaan: hij zag een rood-gouden kop tevoorschijn komen; hij zag een diamanten oog glinsteren. Toen zakte hij weg in de golven. De zoute goudvis, dacht de visser. Ik heb hem gezien, maar ik was te laat. In ‘De zoute goudvis’ worden zeven verhalen van meesterverteller Paul Biegel tot leven gebracht door Mies van Hout. Droom weg bij de vertellingen van Biegel en ontmoet de meest wonderlijke personages – van een Roemeense kikkerkoning tot zacht zingende nevelkindertjes.

Team juf Sanne zegt:

Zeven prachtige nooit eerder gepubliceerde verhalen,  elk op zijn eigen manier geschreven. Lang, kort, fantasie, om over na te denken het is allemaal aanwezig. Ze hebben ook niet allemaal met een ‘happy end’, maar dat maakt dit boek juist zo geweldig. Het ene verhaal (bv de nevelkindertjes) heeft een diepere boodschap dan het andere (bijvoorbeeld het verdwaalde konijn). Het boek heeft prachtige tekeningen die de verhalen ondersteunen, mede door het kleurgebruik. Op de cover zie je de hoofdpersonen uit alle zeven verhalen terug. Een prachtig boek om bij weg te dromen met kinderen.