De maanlicht draak – Annette Swoboda & Cornelia Funke

Flip gelooft zijn ogen niet: er springt een kleine draak uit zijn boek, achtervolgd door een ridder in een wit harnas! Hij wil de arme draak te hulp schieten, maar wat begin je tegen een woeste ridder als je plotseling zo klein bent als een duim? Om zijn leven en dat van de draak te redden, moet Flip snel een plan bedenken.

Maanlicht draak, de Boek omslag Maanlicht draak, de
Annette Swoboda & Cornelia Funke
de Vier Windstreken

Het verhaal:

Flip gelooft zijn ogen niet: er springt een kleine draak uit zijn boek, achtervolgd door een ridder in een wit harnas! Hij wil de arme draak te hulp schieten, maar wat begin je tegen een woeste ridder als je plotseling zo klein bent als een duim? Om zijn leven en dat van de draak te redden, moet Flip snel een plan bedenken.

Team juf Sanne zegt:

Een magisch boek! De maan schijnt in de kamer van Flip en zachtjes komt het boek, dat naast het bed van Flip ligt, tot leven. Uit het boek komt een draak tevoorschijn en even later een ridder. De ridder jaagt op de vriendelijke draak en Flip besluit om de draak te helpen. Flip pakt stoer de ridder van zijn paard maar zodra hij hem aanraakt begint Flip te krimpen! Hij moet rennen voor zijn leven en samen met de draak verschuilt hij zich in zijn speelgoed kasteel. De ridder geeft zich uiteraard niet zomaar gewonnen. Door het slimme plan van Flip loopt dit leuke avontuur gelukkig goed af.