Dag meneer, hebt u een hond? – Marjet Huiberts

‘Dag meneer, hebt u een hond?’ is een vrolijk prentenboek over het kopen van een huisdier. Het is gemaakt door Marjet Huiberts en Iris Deppe, van wie eerder samen het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij!’ verscheen. Mik mag een huisdier kopen Mik, die we al kennen uit ‘We hebben er een geitje bij!’, mag een huisdier, en hij heeft zijn zinnen op een hond gezet. Maar in de dierenwinkel hebben ze jammer genoeg geen honden. Mik vindt het moeilijk om het juiste huisdier te kiezen. Alle dieren uit de dierenwinkel passeren de revue, met al hun voors en tegens. Uiteindelijk verlaat Mik de winkel zonder hond aan zijn riem, maar wél met een ander dier, waar hij dolgelukkig mee is. Met tekst op rijm van Zilveren Griffel-winnares Marjet Huiberts, en schattige tekeningen van jong talent Iris Deppe.

Dag meneer, hebt u een hond? Boek omslag Dag meneer, hebt u een hond?
Marjet Huiberts
Gottmer

Het verhaal:

‘Dag meneer, hebt u een hond?’ is een vrolijk prentenboek over het kopen van een huisdier. Het is gemaakt door Marjet Huiberts en Iris Deppe, van wie eerder samen het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij!’ verscheen. Mik mag een huisdier kopen Mik, die we al kennen uit ‘We hebben er een geitje bij!’, mag een huisdier, en hij heeft zijn zinnen op een hond gezet. Maar in de dierenwinkel hebben ze jammer genoeg geen honden. Mik vindt het moeilijk om het juiste huisdier te kiezen. Alle dieren uit de dierenwinkel passeren de revue, met al hun voors en tegens. Uiteindelijk verlaat Mik de winkel zonder hond aan zijn riem, maar wél met een ander dier, waar hij dolgelukkig mee is. Met tekst op rijm van Zilveren Griffel-winnares Marjet Huiberts, en schattige tekeningen van jong talent Iris Deppe.

Team juf Sanne zegt:

Mik gaat naar de dierenwinkel om een hond te gaan kopen, maar die hebben ze helaas niet. Hij gaat al rondkijkend door de winkel om een ander dier uit te zoeken. “Kies mij” zegt het dier, een herhaling die in de tekst op rijm bij diverse dieren terugkomt. Bij elk dier komen er weer  bezwaren, totdat… hij het liefste dier in de winkel vindt. Mooie duidelijke pastelkleurige tekeningen ondersteunen dit lieve verhaal. Leuk boek voor jonge kinderen.