Daar buiten slaapt een aap – Henriette Boerendans

Prentenboeken over dieren zijn de specialiteit van houtsnede-kunstenares Henriette Boerendans. In het prachtige ‘Daar buiten slaapt een aap’ liggen ze heerlijk te slapen. Ssst… Slapende dieren! De natuur zit vol rare dingen. Dingen waar je normaal niet bij stilstaat. Henriette Boerendans (Vlag & Wimpel 2014) nam één zo’n aspect van het dierenrijk onder de loep: de verschillende manieren waarop dieren slapen. Sommige slapen alleen, sommige slapen samen. De een ligt in een hangmat, de ander in een hol. Een prachtig boek om samen keer op keer te bekijken, en daarna lekker zelf in je holletje te kruipen. Welterusten!

Daar buiten slaapt een aap Boek omslag Daar buiten slaapt een aap
Henriette Boerendans
Gottmer

Het verhaal:

Prentenboeken over dieren zijn de specialiteit van houtsnede-kunstenares Henriette Boerendans. In het prachtige ‘Daar buiten slaapt een aap’ liggen ze heerlijk te slapen. Ssst… Slapende dieren! De natuur zit vol rare dingen. Dingen waar je normaal niet bij stilstaat. Henriette Boerendans (Vlag & Wimpel 2014) nam één zo’n aspect van het dierenrijk onder de loep: de verschillende manieren waarop dieren slapen. Sommige slapen alleen, sommige slapen samen. De een ligt in een hangmat, de ander in een hol. Een prachtig boek om samen keer op keer te bekijken, en daarna lekker zelf in je holletje te kruipen. Welterusten!

Juf Sanne zegt:

Onmiddellijk vangen de bijzondere illustraties het oog, uiterst kunstig. Dit informatieve boek vertelt over de slaapgewoontes van verschillende dieren. De tekstpagina’s zijn half gevuld met voor jonge kinderen zeer begrijpelijke en leuke informatie. Een walvis slaapt bijvoorbeeld met één oog dicht en wanneer ze een jong krijgt, slaapt hij een maand niet.