Lesmateriaal review: Big Bricks van Robbie’s toys

We hebben juf Berni gevraagd een gastrecensie te schrijven over Big Bricks van Robbie’s toys. Omdat Berni het altijd leuk vindt om iets nieuws te proberen zei ze volmondig “ja” nadat ze de Big Bricks op de site had bekeken:

Ik kreeg twee platte dozen met daarin de Big Bricks. In een verpakking zitten 6 rechthoekige blokken, 2 vierkante blokken en een raam. Deze moet je zelf in elkaar vouwen. Van het raam zit er een beschrijving bij, van de blokken moet je zelf bedenken hoe je ze in elkaar moet vouwen. De blokken voelen stevig aan en zijn gemaakt van wit dik karton. Toen alles klaar was heb ik de blokken in de bouwhoek gezet en ben gaan kijken hoe de kinderen hier op zouden reageren.

bigbricks_robbiestoys
De kinderen bekeken de dozen de volgende dag wel, maar hadden niet direct een idee wat je er mee zou kunnen doen. “Het zijn dozen!”, zeiden ze. Dit verbaasde mij wel. Toen ik vertelde dat je met deze blokken kunt bouwen, vonden ze dat wel heel logisch en gingen er mee aan de slag. Direct merkten de kinderen dat je met deze blokken grote en hoge muren kunt maken, zo hoog dat ze hoger dan jezelf worden. Ze gingen aan de slag en maakten muren met ramen. Hierna gingen ze aan weerszijden van de muur zitten om door het raam met elkaar te praten. Ik vroeg of ze een huis konden maken voor Billy, de rekenhond, en ook dit vonden ze een leuke opdracht Hierbij kwamen allerlei begrippen aan de orde: hoger, lager, blokken tellen, de hoek om, het raam moet hoger, zo maak je het stevig, een vloer in het huis maken, enz. Als vanzelf gingen ze gewone blokken en bouwplankjes gebruiken om een dak te maken en om meubels in het huis te zetten. Maar ook ontstonden er kasteelmuren met ramen van de Big Bricks met kantelen van gewone blokken.

bigbricks2

De blokken staan nu ruim twee weken in de bouwhoek en worden graag gebruikt. Het bouwen is in deze weken echt veranderd. De blokken blijken in het gebruik prettig. Ik was bang dat ze heel snel zouden deuken of scheuren, maar ze zien er nog als nieuw uit. Het lijkt me ook leuk om er bijvoorbeeld met Sinterklaas een boot op te schilderen zodat de kinderen een puzzel kunnen maken en daarna een grote boot hebben staan, waar ze dan mee kunnen spelen. Dit zou ook kunnen met een herfstboom of een marktkraam en dergelijke. Omdat ieder blok zes kanten heeft kun je er dus zes voorstellingen op zetten.

bigbricks3We genieten met volle teugen van de Big Bricks en zijn er nog lang niet mee uitgespeeld. Ik ben heel benieuwd hoe de blokken zich de komende maanden houden, of ze mooi blijven en of er nog steeds graag mee gespeeld wordt. Ze zijn  redelijk geprijsd, en het is zeker een verrijking van de bouwhoek!

De Big Bricks zijn verkrijgbaar bij Robbie’s toys.