Kinderboekenweek 2015 actie: win De Poepfabriek

De kinderboekenweek gaat van start vanaf 7 t/m 18 oktober 2015 met het thema ‘Raar maar waar’. Er wordt dit jaar extra aandacht besteed aan boeken die te maken hebben met natuur en techniek en wat mij betreft heeft Stichting CPNB daar zeer goed aan gedaan. Het grote voordeel van zo’n geweldig thema is dat er dan geweldige nieuwe boeken uitkomen die betrekking hebben op het thema. Zo ook ‘De Poepfabriek’ van Marianne Busser en Ron Schröder, een versjesboek over verschillende dieren en alle feitjes zijn natuurlijk waar, maar raar! I.s.m. Uitgeverij Moon mag ik vijf gesigneerde exemplaren weggeven. Wil jij één van deze boeken winnen? Doe dan mee met de prijsvraag.

De Poepfabriek – Marianne Busser & Ron Schröder met tekeningen ven ivan en ilia – Uitgeverij Moon – ISBN: 9789048828333

poepfabriek

Het verhaal:
Wat is een welterusten-beertje en waarom vergeet de eekhoorn zo veel? En doet het geen pijn, om een vallende giraffebaby te zijn? Marianne Busser en Ron Schröder lieten zich voor dit sprankelende boek door de dierenwereld inspireren. Die af en toe best raar is, maar toch écht waar!

Juf Sanne zegt:

Deze vrolijke versjes over bijzondere dieren zijn niet alleen bijzonder geestig, maar ook nog eens uiterst leerzaam!. Zo leren we over de eetgewoontes van een olifant én de hoeveelheid poep deze elke dag achterlaat. Over een koala die graag slaapt, over muizen met grote families, de vergeetachtige eekhoorn,  de geboorte van schildpadjes, de buidel van mama kangoeroe, de smerige gewoonte van een kameel, en de val van een giraf. En al deze grappige weetjes zijn op rijm, zo leuk. Een uiterst handzaam boekje met mooie, aansprekende illustraties van duo ivan en ilia. Ik ben fan.

In de nieuwsbrief van Marianne en Ron las ik dat er ook een lied bij het boekje is geschreven, gezongen door de kinderen van de Telekids Musicalschool. Beluister hier het lied:

Daarnaast kun je met jouw groep ook meedoen met een kleurwedstrijd. Lees er meer over op de site van Ron en Marianne.

kleurplaat

Prijsvraag:

Wil je kans maken om één van de vijf gesigneerde exemplaren van De Poepfabriek te winnen? Dat kan! Bekijk het lied met jouw kinderen en stuur hun reactie op dat lied in.Wat vonden zij een leuk stukje? Een leuke quote, een stukje zang, een foto of video, alles mag!

Stuur je antwoord voor 9 oktober 2015 naar sanne@jufsanne.com o.v.v. Poepfabriek en vergeet daarbij niet je (woon)adres te vermelden. Er worden 3 exemplaren onder de inzenders verloot.