Win: Het Speelgoedwinkeltje

Marianne Busser en Ron Schröder hebben een nieuw boek geschreven in de winkeltjes serie. Kleuterleerkrachten weten ongetwijfeld direct waar ik het over heb. In het rijtje van: Het Letterwinkeltje, Het Cijferwinkeltje, Het Kleurenwinkeltje en Het Dierenwinkeltje wordt nu Het Speelgoedwinkeltje toegevoegd. En jij kunt dit spiksplinternieuwe boek winnen!

Het Speelgoedwinkeltje – Marianne Busser, Ron Schröder en Ingrid Koele – Uitgeverij Moon – ISBN: 9789048825806

speelgoedwinkeltje01

Het verhaal:

Je komt ogen en oren te kort in het nieuwe speelgoedwinkeltje!

Ergens in ons kleine landje
staat een winkel op een plein
en voor het állermooiste speelgoed
moet je in die winkel zijn.

Er staan auto’s – er staan treinen
niet van plastic, maar van hout
en ook lieve, leuke popjes
voor wie veel van poppen houdt.

De winkel die is van oom Bertus
hij is bijna zestig jaar
maar hij staat nog elke morgen
vrolijk voor zijn klanten klaar.

Juf Sanne zegt:

Het Speelgoedwinkeltje gaat over Ome Bertus, de eigenaar van de winkel. Deze zou best in dezelfde straat als de andere winkeltjes kunnen staan, maar je ziet er niets van en ook de andere personages komen niet voor in deze titel. Oom Bertus verkoopt niet alleen speelgoed, hij repareert het ook. Een kapotte beer of een theeservies, Bertus of zijn vrouw maken het met plezier.

Op elke pagina zie je een kader met daarin een afbeelding die gezocht kan worden. Deze activiteit is niet geheel onbekend want elk winkeltjesboek biedt een leuke extra opdracht. Ook is dit boek wederom geheel op rijm. De illustraties van Ingrid Koele zijn fris, mooi van kleur en scherper dan in de andere winkeltjes. Leuke titel! Misschien iets mindere educatieve waarde als zijn voorgangers, maar desalniettemin erg bruikbaar bij diverse thema’s en er wordt ongetwijfeld een groot voorleessucces behaald bij de kleuters. Persoonlijk hoop ik, dat er ook nog een klerenwinkeltje komt. Dat zou de serie bijzonder compleet maken, en er zijn bijna geen actuele boeken over dit onderwerp te vinden. Wie weet!

winkeltjes

Prijsvraag

Wil jij dit boek winnen? Doe dan mee met de prijsvraag en geef antwoord op de volgende vraag:

Het hoeveelste winkeltje is ‘Het Speelgoedwinkeltje’ in de serie?

En mocht jij, (net als ik) een leuke suggestie hebben voor nog een leuk winkeltje, dan hoor ik het graag!

Stuur je antwoord voor 1 oktober 2015 naar Juf Sanne o.v.v. Speelgoedwinkeltje en vergeet daarbij niet je (woon)adres te vermelden. Er worden 3 exemplaren onder de inzenders verloot.

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd: Anique Huizinga, Toosje Vunderink en Linda Emmerink. Jullie kunnen leuke post verwachten, binnenkort!

Wist je dit al?

Je kunt elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijversduo te winnen. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke  maand kans op één van de 5 boeken die ze dan weggeven. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook Twitter en op Pinterest.