Zomer prijsvraag: Twee leesboekjes van Marianne Busser & Ron Schröder

Een leuke nieuwe actie i.s.m. uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Speciaal voor kinderen die net leren lezen, schreven Marianne Busser en Ron Schröder de leuke boekjes over Koen en Lot. Het is een zeer populaire en geliefde serie waar al veel kinderen plezier van hebben gehad. En dat leesplezier gaat nog wel even door, want de boekjes verschijnen nu in een vernieuwde uitgave. De bekende illustrator Mark Janssen zorgde voor een frisse, nieuwe look. Wil jij één  van deze boekjes winnen? Lees de recensie en doe dan mee met de zomer prijsvraag.

 

Een kind in de sloot – Marianne Busser, Ron Schröder en Mark Janssen – Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum – ISBN: 9789000346035

eenkindindeslootcover

Klik op lees verder voor de prijsvraag.

Het verhaal:

Koen en Lot zijn al jaren favoriet bij menig kleuter en schoolkind. De verhalen zijn bedoeld voor beginnende lezers (AVI-niveau M3) maar prima voor te lezen ondanks de simpele tekst. Voor startende lezers is het boek ideaal. De moeilijkheidsgraad loopt geleidelijk op en groeit als het ware met het kind mee. Daarnaast zijn de verhalen leuk en er gebeurt ten minste iets. Er zijn nog al wat beginnende leesboekjes waar een (spannende) verhaallijn ver te zoeken is. Het is overigens wel een kunst om boeken voor beginnende lezers te schrijven, maar deze kunst wordt goed verstaan door de auteurs. Mark Janssen is verantwoordelijk voor de sprankelende nieuwe look die de boekjes hebben gekregen. Fris. modern, sfeervol, gezellig, lief en aandoenlijk, dat zijn de woorden die ik zou toekennen aan de illustraties.

ikbenopjou01

Prijsvraag

Wil jij dit boek winnen? Doe dan mee met de prijsvraag en geef antwoord op de volgende vraag:

Op de site van Unieboek | Het Spectrum kun je de boekjes Een kind in de sloot en Ik ben op jou en als inkijkexemplaar inzien. Uit welke boekje is de illustratie hieronder afkomstig?

koenenlotprijsvraag01

Antwoord A. Een kind in de sloot

Antwoord B. Ik ben op jou

Stuur je antwoord voor 1 augustus 2015 naar Juf Sanne o.v.v. Koen en Lot en vergeet daarbij niet je (woon)adres te vermelden. Van elk deel worden er 2 exemplaren onder de inzenders van het goede antwoord verloot.

Wist je dit al?

Je kunt elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijversduo te winnen. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke  maand kans op één van de 5 boeken die ze dan weggeven. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook Twitter en op Pinterest.