Van wie is die hoed? – Joukje Akveld & Thé Tjong-Khing

‘Van wie is die hoed?’ is het eerste deel van een nieuwe serie peuterboekjes van Joukje Akveld. In elk deel wordt steeds de vraag gesteld: wie of wat hoort hierbij? Van wie is die hoed? Links een hoge hoed, rechts vier figuurtjes: een sporter, een vrouw in een strandjurk, een sneeuwman en Sinterklaas. Van wie is die hoed? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening: natuurlijk is het de sneeuwman met zijn hoge hoed!

Van wie is die hoed? Boek omslag Van wie is die hoed?
Joukje Akveld en Thé Tjong-Khing
Gottmer

Het verhaal:

‘Van wie is die hoed?’ is het eerste deel van een nieuwe serie peuterboekjes van Joukje Akveld. In elk deel wordt steeds de vraag gesteld: wie of wat hoort hierbij? Van wie is die hoed? Links een hoge hoed, rechts vier figuurtjes: een sporter, een vrouw in een strandjurk, een sneeuwman en Sinterklaas. Van wie is die hoed? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening: natuurlijk is het de sneeuwman met zijn hoge hoed!

Team Juf Sanne zegt:

Mooi gebonden boek met kartonnen bladzijden  zeer geschikt voor jonge kinderen. Het boek heeft weinig tekst en mooie, tot de verbeelding sprekende tekeningen. Je kunt het boek gebruiken door het met de kinderen te lezen en/of er een zoekspel van te maken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de kinderen te prikkelen tot andere combinaties. Want wat zou een ridder met een koksmuts op gaan maken? En wat is het verhaal als een kok een zonnehoed op zijn hoofd zet? Zo prikkelt dit boek duidelijk de fantasie.