Kleine zevenslaper kan niet slapen – Sabine Bohlmann

De zevenslapers bereiden zich voor op hun winterslaap. Alleen Kleine Zevenslaper kan niet slapen. Alle dieren proberen hem te helpen: de vos, de nachtegaal, de slak, de beer, de uil… Ze vallen één voor één in slaap, maar Kleine Zevenslaper is nog klaarwakker. Een vertederend prentenboek voor iedereen die niet kan slapen!

Kleine zevenslaper kan niet slapen Boek omslag Kleine zevenslaper kan niet slapen
Sabine Bohlmann
de Vier Windstreken

Het verhaal:

De zevenslapers bereiden zich voor op hun winterslaap. Alleen Kleine Zevenslaper kan niet slapen. Alle dieren proberen hem te helpen: de vos, de nachtegaal, de slak, de beer, de uil… Ze vallen één voor één in slaap, maar Kleine Zevenslaper is nog klaarwakker. Een vertederend prentenboek voor iedereen die niet kan slapen!

Team Juf Sanne zegt:

Een schattig diertje kijkt je met grote, vragende ogen aan op de kaft… Wat een mooi beestje! Het lijkt een muisje met een eekhoornstaart maar het is een echte zevenslaper. De kleine zevenslaper moet aan zijn winterslaap van zeven maanden gaan beginnen, maar hij is helemaal niet moe! Hij doet natuurlijk zijn uiterste best en krijgt hulp van verschillende dieren die hem hun maniertjes om in slaap te vallen vertellen. Ze hebben het er zo druk met dat zij in slaap vallen, zij wel, maar de zevenslaper niet. Dan krijgt de zevenslaper een geweldig idee en dan valt hij eindelijk… in slaap. Mooie combinatie van tekst, waar de samenspraak tussen dieren steeds weer in terug komt, en illustraties. De dieren zijn levensecht en met veel details afgebeeld, ook op echt formaat. De kleine slak kruipt door het boek, de grote beer past maar voor een deel in het boek. Je mag het boek daar dan ook draaien zodat de beer nog beter past! Heerlijk boek om aan kinderen voor te lezen voor ze naar bed gaan, maar ook op andere plaatsen prima te gebruiken.