Een prachtige dag – René van Blerk

Edvard slaapt. Hij heeft de hele dag geschilderd, want hij is kunstenaar en altijd aan het werk. Nu ligt hij in bed, onder een dikke gestreepte deken. Buiten is het koud en donker, maar binnen droomt Edvard van warmte en licht. Edvard droomt… van een prachtige dag. In Een prachtige dag gaan schilders Edvard Munch en Vincent van Gogh samen naar het strand. Ze hebben allebei hun schilderspullen meegenomen, maar er is zoveel te zien… Wat moeten ze nou schilderen?

Prachtige dag, een Boek omslag Prachtige dag, een
René van Blerk
Rubinstein

Het verhaal:

Edvard slaapt. Hij heeft de hele dag geschilderd, want hij is kunstenaar en altijd aan het werk. Nu ligt hij in bed, onder een dikke gestreepte deken. Buiten is het koud en donker, maar binnen droomt Edvard van warmte en licht. Edvard droomt… van een prachtige dag. In Een prachtige dag gaan schilders Edvard Munch en Vincent van Gogh samen naar het strand. Ze hebben allebei hun schilderspullen meegenomen, maar er is zoveel te zien… Wat moeten ze nou schilderen?

Team Juf Sanne zegt:

Wat geweldig, dit blinkende boek is in verschillende talen uitgebracht. Ik mag de Engelse en Nederlandse versie voor jullie bekijken. De illustrator Erik Kriek gebruikt prachtige kleuren in de tekeningen die hij in de stijl van Van Gogh heeft gemaakt. Hij geeft ons een mooi beeld van verschillende manieren van kijken door schilders en hun manier van werken. De een schildert namelijk wat hij ziet, de ander wat hij zag. Ik zou dit boek graag willen gaan gebruiken als opstap naar een project over kunst of juist voor een bijzondere tekenles in een midden of bovenbouwgroep.