De Vikingen! – Arend van Dam

De Vikingtijd is een van de spannendste periodes uit onze geschiedenis. Arend van Dam neemt je mee op reis door deze gevaarlijke, maar ook verrassende tijd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vielen de Vikingen ons land helemaal niet zomaar binnen, maar werden ze daar om gevraagd door een zeer hooggeplaatst persoon. De Vikingen! staat propvol verhalen over onverschrokken landveroveraars, plunderingen en oorlogstactiek. Maar ook over ontdekkingsreizigers, handelaren en uitvindingen. Wat betreft verhalende non-fictie voor kinderen staat Arend van Dam aan de top. Met De Vikingen! bevestigt hij zijn reputatie als ongeëvenaard verteller.

Vikingen, de Boek omslag Vikingen, de
Arend van Dam
van Holkema & Warendorf

Het verhaal:

De Vikingtijd is een van de spannendste periodes uit onze geschiedenis. Arend van Dam neemt je mee op reis door deze gevaarlijke, maar ook verrassende tijd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vielen de Vikingen ons land helemaal niet zomaar binnen, maar werden ze daar om gevraagd door een zeer hooggeplaatst persoon. De Vikingen! staat propvol verhalen over onverschrokken landveroveraars, plunderingen en oorlogstactiek. Maar ook over ontdekkingsreizigers, handelaren en uitvindingen. Wat betreft verhalende non-fictie voor kinderen staat Arend van Dam aan de top. Met De Vikingen! bevestigt hij zijn reputatie als ongeëvenaard verteller.

Team Juf Sanne zegt:

Arend van Dam verstaat de kunst verhalen uit de geschiedenis op een prachtige wijze te vertellen zodat de kinderen van nu er telkens weer geboeid naar luisteren of ze graag zelf lezen. Hierdoor is het boek geschikt voor verschillende leeftijden en past het binnen de gehele basisschool, als ondersteuning van de geschiedenislessen of gewoon als prettig (voor-)leesboek. Duidelijk geschreven met grappige illustraties die het verhaal nog levendiger maken.