Win: Het Letterwinkeltje

Al bijna 3 jaar ben ik een bofkont juf die maandelijks boeken van Marianne Busser en Ron Schröder mag weggeven. In al die tijd heb ik nog nooit een recensie en winactie gehad voor het boek: ‘Het letterwinkeltje’. Daar komt nu verandering in! Deze maand kun je één van de drie exemplaren winnen van ‘Het Letterwinkeltje’. En als je deze al hebt, doe dan mee voor een collega, vriendin, opa of oma.

Het Letterwinkeltje – Marianne Busser, Ron Schröder en Ingrid Koele- Moon uitgevers – ISBN: 9789048825677

Omslag Letterwinkeltje MP 245.indd

Het verhaal:

Opa Brom heeft een winkeltje vol met letters: grote letters en kleine letters. Maar niet iedereen weet wat je nu eigenlijk met letters kunt dóén. Gelukkig kan opa dat heel goed uitleggen, want …

In een wereld zonder letters
zonder woordjes, zonder zinnen
kunnen mensen – groot en klein
natuurlijk niet zoveel beginnen!

Hét boek voor kinderen vanaf 4 jaar die graag iets over letters willen leren!

Juf Sanne zegt:

In andere recensies lees ik woorden als: “onmisbaar in een kleutergroep, leerzaam, speels, geweldig, enthousiast, krijg er geen genoeg van, aanrader en een feest om voor te lezen.” En ik begrijp dit volkomen. Dit boek is zo bruikbaar en daarnaast ook ‘gewoon’ zo ontzettend leuk om voor te lezen. Het letterschildertje zorgt voor leuke zoekopdrachten tijdens of na het lezen, de tekst op rijm biedt weer een nieuwe mogelijkheid voor activiteiten in de groep en het boek op zich biedt zoveel mogelijkheden tot verwerking. Vandaar dat als je googled op ‘letterwinkeltje’, je geweldige foto’s langs ziet komen van klassen die van dit boek een project hebben gemaakt. Dat dit boek sinds 2002 al negentien keer opnieuw gedrukt is, geeft zeker aan dat het zeer gewilde titel is.

Het letterwinkeltje is een feest van ontdekken, de eerste keer dat ik het voorlas wilde de kinderen liever doorgaan met zoeken naar de voorwerpen van het letterschildertje terwijl het tijd was om buiten te spelen.  En, zij vonden met gemak nóg meer woorden op de plaat, meer dan de oplossingslijst achterin had aangegeven. Uiterst gemotiveerd waren ze. Ik weet zeker dat dit boek ook bij jou thuis of in de groep een geweldig succes zal zijn. Op de website van Ron en Marianne vind je overigens mooie kleurplaten bij het boek.

Prijsvraag

Wil jij dit boek winnen? Doe dan mee met de prijsvraag en geef antwoord op de volgende vraag:

Noem nog drie andere winkeltjesboeken geschreven door Ron en Marianne. Klik hier voor hulp.

Stuur je antwoord voor 1 juli 2015 naar Juf Sanne o.v.v. Letterwinkeltje en vergeet daarbij niet je (woon)adres te vermelden.

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd, Doortje van Munster, Anneke Mevius en Carlijn van Gorkum!

Wist je dit al?

Op 28 juni 2015  is de eerste, enige en echte Koning Bobbel Musical n.a.v. de gelijknamige boeken van Ron en Marianne. Gaaf hè!

koningbobbel01

Je kunt elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijversduo te winnen. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke  maand kans op één van de 5 boeken die ze dan weggeven. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook Twitter en op Pinterest.